fbpx Mercedes-Benz представя третото поколение Sprinter у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Mercedes-Benz представя третото поколение Sprinter у нас

Mercedes-Benz представя третото поколение Sprinter у нас

На специализираното изложение TRUCK EXPO на  Лесново, третото поколение н най-продаван ван Mercedes-Benz Sprinter отбелязва своята премиера за България.

Третото поколение на Sprinter впечатлява със своя прогресивен дизайн и функции за комфорт и безопасност на ниво, характерно за леките автомобили. В същото време той предлага максимална икономическа ефективност благодарение на по-ниските общи експлоатационни разходи и ориентираните към клиента функции. Новите мрежови услуги на Mercedes PRO connect в съчетание с напълно новите мултимедийни системи MBUX (Mercedes-Benz User Experience) осигуряват идеална база за всички логистични и транспортни изисквания. Това започва със сложното управление на голям парк и завършва с парка на малки компании.

Mercedes PRO connect осъществява връзката между управителя на парка с всички превозни средства и техните шофьори. Това дава възможност за управление на заданията онлайн и за извличане почти в реално време на информацията за превозните средства, като например местоположение, ниво на горивото или интервали за поддръжка. Осем пакета, налични франко завода с централизирани услуги за парка, превозните средства, шофьорите и услуги, базирани на местоположението, ще бъдат въведени при пускането на пазара на Mercedes PRO connect. Те включват, напр. наблюдение на превозните средства, експлоатация на превозните средства, комуникация с парка, управление на техническата поддръжка и дигитален Бордови дневник на шофьора.

Вариантите на каросерията могат да бъдат: частично остъклен товарен ван, пътнически ван, пикап, шаси, автобус или кемпер-ван, три конфигурации на задвижването, конструкции на кабината, дължини на каросерията, товароподемност в тонове, височини на товарното отделение и характеристики на оборудването. Продуктовата гама включва, напр. решения за куриерски услуги за доставка на стоки от транспортния център до крайния клиент, за превоз на стоки на по-дълги разстояния или за сервизни техници, които използват своето превозно средство като мобилен магазин за резервни части. Новият Sprinter може да бъде използван като кемпер-ван или автобус, както и като линейка от аварийно-спасителните служби.

Работното място на шофьора е без излишни детайли, практично и предназначено да отговаря на съответните транспортни изисквания. Подобренията включват ергономично оформени седалки, стартиране без ключ и подобрена климатична система. Променливата концепция за складиране гарантира, че ще съберете всичко. Багажното отделение също предлага преимущества чрез интелигентни детайлни решения. Ниши на колелата с възможност за поставяне на товари и напълно използваеми височини на товарното отделение в комбинация с предно предаване повишават гъвкавостта. Максималният полезен обем е 17 кубични метра, като общия товар в тонове достига 5,5 тона.

Цената на модела започва от 23 482 евро (без ДДС) и можеда бъде поръчан oт Силвър Стар.