fbpx Международните комуникации ще имат все по-голямо значение | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Международните комуникации ще имат все по-голямо значение

Международните комуникации ще имат все по-голямо значение през следващите три години, показват резултатите от международно проучване на специалистите по комуникации. То е проведено в 43 страни и са участвали 2700 професионалисти. 72.5% от тях са убедени в силата на комуникациите. В абсолютен разрез с това, много малко от компаниите в Европа обаче са подготвили структурите и стратегиите за осъществяването на успешни международни комуникации, става ясно още от резултатите.
Друга констатация на изследването сочи, че за първи път от пет години насам значението на социални медии като инструмент за комуникация (Twitter, Facebook, и т.н.) не се увеличава. Данните за 2013 г. обединяват мнението на 73% от европейските специалисти, които се съгласяват, че онлайн обществата са важна част от комуникационното портфолиото на компанията, докато 55% вярват в стойността на Twitter и 39% – в тази на блоговете. Тези стойности непрекъснато нарастваха от 2008 г. насам, но са малко по-ниски през 2013 г. в сравнение с 2012 г.

Въпреки това, проучването разкрива голяма разлика между възприеманото значение на социалните медии и прилагането на комуникация чрез тези канали на практика: "Ние виждаме, че мобилните приложения и работа с онлайн общности представляват най-голямото предизвикателство за компаниите", коментира Дейвид Галахър, главен изпълнителен директор на Ketchum Европа.