fbpx Microsoft Office 365 - едно от най-добрите бизнес решения през тази година | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Microsoft Office 365 - едно от най-добрите бизнес решения през тази година

Microsoft Office 365 - едно от най-добрите бизнес решения през тази година

През последните няколко месеца в България усилено се заговори за услугата в облак Microsoft Office 365. Новото предложение на Microsoft към бизнеса обединява няколко продукта на технологичния гигант – Office Professional Plus, Exchange Online, SharePoint Online и Lync Online.

Office пакетът е добре познат на бизнеса и за много хора е просто незаменим, но може би не са излишни няколко думи за това как е интегриран в облака. Ако до сега сте ползвали Word, Excel, PowerPoint и OneNote само на един компютър, то с Microsoft Office 365 можете да редактирате документите си през всеки Интернет браузър от компютър, таблет или телефон, където и да се намирате. Това безспорно предимство важи и за служебната поща, календара и контактите ви с помощта на уеб апликацията на Outlook. Всъщност работата от дистанция е възможна, благодарение на един от включените продукти – Microsoft Share Point.
За да бъдем честни, трябва да признаем, че освен Office пакета широката публика не познава добре останалите продукти, интегрирани в услугата. Именно затова те заслужават повече внимание.

Share Point позволява съвместна работа в документ, който е споделен и достъпен за работа за повече хора в общо пространство. Използва се и за лесно създаване и публикуване на уеб сайтове, за което не са необходими познания и умения за програмиране и уебдизайн.

Exchange Online е онази част от облачната услуга, която осигурява създаване на професионална служебна поща с обем до 25 GB. Всеки e-mail може да съдържа до 25 MB прикачени файлове. Едно от предимствата на Exchange e, че се хоства от Microsoft и имате 99,9% гаранция за достъпност. Освен това системата има силна вградена филтрираща антивирусна и анти-спам защита.

Lync Online e последният елемент от групата. Изпращане на незабавни съобщения, организиране на аудио-, видео- и уеб конференции са само част от арсенала на Lync.
Трябва да отчетем и факта, че Microsoft Office 365 има 24-часовата поддръжка 7 дни в седмицата. Това позволява намаляване на фирмените разходи за ИТ поддръжка и прави услугата лесна за ползване и от малки фирми, които нямат ИТ специалисти.

Всичко, казано до тук, доказва, че пакетът от всички тези програми и услуги, носещ името Microsoft Office 365, е достъпен както за идивидуални потребители и малък бизнес, така и за среден и голям бизнес.

В България услугата скоро ще се предлага в различни абонаментни планове на месечна база и на база брой потребители. До тогава пакетът може да бъде тестван безплатно за неограничен период от време след регистрация на сайта www.microsoft.com/bg-bg/office365/online-software.aspx