MINI Roadster пристига в България на 25 февруари

Шестият модел на култовата марка MINI Roadster излиза на пазара от 25 февруари 2012 г. и ще се предлага с четири мощни и ефективни бензинови и дизелови двигатели и високотехнологичното, настроено специфично за модела окачване гарантират типичното gokart-усещане при шофиране. Гамата от модели включва MINI Cooper Roadster (90 кВт/122 к.с.), MINI Cooper SD Roadster (105 кВт/143 к.с.) и MINI Cooper S Roadster (135 кВт/184 к.с.), както и върховия спортист MINI John Cooper Works Roadster с мощност 155 кВт/211 к.с. Базовиата цена за България започва от 44 200 лв.

Класическият текстилен гюрук, който се отваря бързо и лесно с ръка, създава идеални предпоставки за наслада от шофиране на открито при всяка възможност. За оптимизиране на сигурността на пътниците MINI Roadster е оборудвано с две дъги за защита при преобръщане, монтирани зад седалките. Вместимостта на багажника е 240 литра както при затворен, така и при отворен покрив. Широкият отвор за дълги предмети към пътническото отделение осигурява допълнителна гъвкавост.

Премиум-характерът на MINI Roadster се подчертава и от богатото серийно оборудване, което включва климатична инсталация (MINI Cooper S Roadster, MINI Cooper SD Roadster, MINI John Cooper Works Roadster), електрически регулиране на страничните огледала, системата за контрол на дистанцията при паркиране (Park Distance Control), регулируеми по височина седалки, както и аудиосистема с MP3- CD-плеър и AUX-In-букса. За повишаване на комфорта и индивидуалността се предлагат атрактивни опции като ксенонови фарове, адаптивни светлини, черни корпуси на фаровете, система за комфортен достъп и Always Open Timer. Освен това в MINI Roadster имате достъп и до иновативните Infotainment- и комуникационни функции на MINI Connected.