fbpx Младежи ще могат да посетят софтуерни компании | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Младежи ще могат да посетят софтуерни компании

Младежи ще могат да посетят софтуерни компании

Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) ще организира Дни на отворените врати по случай 10-годишния си юбилей в седмицата 21 - 25.11.2011 година. На всяка от тези дати компаниите - членове на БАСКОМ ще дадат възмогност на амбициозни млади хора да наблюдават, как нещата, на които се обучават в специалността си, се случват практически на работното място. Компаниите, които младежите ще могат да посетят, са лидери на софтуерния пазара като Atos IT Solutions and Services, Bianor, Bulpros, ICB, Komfo, Melon, Musala Soft, Nemetschek, SAP Labs Bulgaria, Software AG и VMware.

На 24 и 25 ноември ще отвори врати за студентите и българо-немската компания Osceola SWD, намираща се във Велико Търново. Златни спонсори на събитието са софтуерните компании SAP Labs Bulgaria и Nemetschek, сребърни спонсори са Информационно обслужване и Фондация “Европейски софтуерен институт Център Източна Европа“, а почетен партньор е Melon. Сред партньорите на инициативата са още Antipodes, Atos IT Solutions and Services, Balkan Services, Bianor, Bulpros, ICB, Komfo, Musala Soft, Netage, Osceola SWD, Soft Innovations, Software AG и VMware.

За младежите, регистрирали се за посещение в дадена компания, ще бъде организирано представяне на фирмата от служители на високо ниво, последвано от възможността, да наблюдават процеса на работа в даден отдел, който представлява интерес за тях, или в компанията като цяло. В края на деня отново ще има дискусия, на която студентите ще изразят мнението си от събитието и ще споделят доколко очакванията им са се припокрили с реалността. Графикът с имената на компаниите и продължителността на посещението вече се намира на уеб сайта на БАСКОМ – http://www.basscom.org/. Оттам всеки студент може да избере коя компания иска да посети и да се регистрира.

Освен Деня на отворените врати БАСКОМ подготвя още една изненада - игра, която ще даде възможност на победителя да постъпи на стаж в една от големите IT компании.

Facebook коментари