fbpx Мол в полите на Витоша през 2013 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Мол в полите на Витоша през 2013 г.

Днес за първи път бе представен Sofia Ring Mall, който заедно с IKEA ще бъде първият търговски център, предлагащ нов и различен продукт. Центърът се отличава със стратегическо местоположение, бърз и лесен достъп. След приключване на реконструкцията на южната дъга на софийския Околовръстния път, планирана за есента на 2012г., молът ще приключи строителството си през юли 2013г. и търговският център ще отвори врати за посетители през есента на същата година. Той ще предлага над 200 магазина, модерен мултиплекс с 10 зали, зона за хранене, открити тераси с изглед към Витоша и детски площадки.

Повече от 25 000 кв. м. отдаваема площ е предоставена на ключови наематели, като повече от 20 000 кв. м. са предвидени за известни модни брандове. Търговският център ще разполага с 172 000 кв. метра обща площ и 69 000 кв. м. отдаваема площ, разпределена на 3 етажа.
Едно от основните предимства на Sofia Ring Mall е, че ще предлага уникално съчетание от Биг Бокс формати заедно с класически „шопинг мол” микс, което ще го превърне в място, което удовлетворява широк диапазон от потребности на посетителите.

Проектът Sofia Ring Mall е съобразен с всички съвременни изисквания за енергийна ефективност, като зелените площи заемат 30% от цялото пространство на търговския център. Общата инвестиция на проекта, включително закупената земя и съпътстващата инфраструктура, зелените площи и свързващите пътища, надхвърля 120 милиона евро.
Вече е договорена част от търговските площи с ключови наематели като Пикадили, Мебелна къща Явор, Mr.Bricolage, Cine’Grand, Техномаркет, Public и други.