fbpx Морската столица е домакин на ХХІV международен балетен конкурс | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Морската столица е домакин на ХХІV международен балетен конкурс

Морската столица е домакин на ХХІV международен балетен конкурс

След бурен следобеден дъжд, който спря като по поръчка, вчера в Летния театър на Варна беше дадено тържественото начало на ХХІV издание на Международния балетен конкурс.
По традиция най-младата участничка - 16-годишната Илениа Винчи от Италия, запали огъня на балетното състезание. Знамето на конкурса вдигна Мустафа Чагатай Йозмен от Турция, роден през 1994 г. Жребият определи първа на сцената на Летния театър да играе Хелена Франсис Кларк Максуел от Великобритания.
Конкурсът се провежда с подкрепата на Министъра на културата Вежди Рашидов, който е председател на почетния комитет на международния форум. Почетен домакин на официалното събитие е Кирил Йорданов, кмет на Община Варна.

Въпреки трудните икономически време и тази година конкурса се осъществява благодареие на спосори. Основните са Societe Generale Експресбанк и Deltatel. Събитието се провежда и с помощта на Автомотор корпорация „Citroen” АД, Силвия Ко, „Гранд хотел Варна” АД, „Черно море хотел мениджмънт” АД Варна, Фестивален и конгресен център - Варна, Дворец на културата и спорта ЕАД - Варна, Френски културен институт София, Фонд „Нина Кираджиева”, проф. Атанас Кареев.