fbpx Над 120 компании предложиха работа и стаж за младежи и студенти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Над 120 компании предложиха работа и стаж за младежи и студенти

 

В София над 120 компании предложиха работа и стаж за младежи и студенти по време на 16-тото издание на най-голямото младежко кариерно събитие в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. „София, като водещ университетски център в България и на Балканите, е град, който наистина вярва в подобни усилия, затова ние ще влагаме всичко възможно за да ги насърчаваме и занапред“, сподели Тодор Чобанов , зам.-кмет Столична община „Посещението на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” носи изключителни ползи, както за търсещите работа, така и за работодателите. А статистиката сочи, че един от шест намира работа след посещение на форума.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организират от JobTiger и се провежда в седем университетски града – София, Варна, Русе, Свищов, Велико Търново, Бургас и Пловдив. Участието на всички посетители в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно.
През изминалите 15 години, „Национални дни на кариерата“ се доказа не само като най-мащабното кариерно събитие в страната, но и като място, от където са започнали много кариерни пътища. На много от щандовете днес, от страна на фирмите, стоят хора, намерили първата си работа или стаж на същия форум преди години. Над 7000 души посетиха събитието през двата дни на провеждането му в гр. София и се срещнаха с общо 123 български и международни компании.
Сред задачите на ежегодния кариерен форум е да помогне на младите хора да изградят успешна кариера, на компаниите – да се представят по най-добрия възможен начин и не на последно място, да намали младежката безработица.