fbpx Над 300 ракии ви очакват на Балкански фестивал на ракията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Над 300 ракии ви очакват на Балкански фестивал на ракията

Над 300 различни ракии може да опитате в оставащия утре ден (4.12) на 'четвъртия Балкански фестивал на ракията. Някои от тях, в изключителни серии се отварят за дегустация специално за форума. Заедно с това има и няколко премиери като ракията на изба Мараш с оригиналното име Еркесия (това е в валът, който е бил естествена крепост между ханство България и Византия. Уникалното съоръжение е видимо от Космоса и обявено за паметник на културата. И тъй като малко българи знаят това, ВИ Мараш избират името на новата си ракия Еркесия (от тур. земен прорез), защото лозята им се простират в района).

Също за първи път Винпром Троян представят новата си вишнева ракия, освен познатите други плодови силни напитки.

По време на феста може да ви гравират името или друго послание на бутилка и така да имате оригинален подарък за празниците. Ути Бъчваров представя своите ликьори с билки, а за първи път се представят и португалски ракии, които ги няма в търговската мрежа в България. Ще останете очаровани от плодовите ракии на комшиите – ВИ Тиквеш от Македония представя ароматни плодови ракии, както и изба Таково от Горни Милановац в Събрия ще ви очароват с Williams крушова ракия и дюлева.

На всеки щанд има напитки спечелили престижни награди по света. Както от щандовете така и на специален търговски павилион може да закупите онези напитки, които най-много са ви допаднали на специални цени за изложението, като най-скъпата ракия е 155 лв. - Family Reserve 0.7 43%на винпром Троян.