fbpx Нарисуваха красиви стени на обществени сгради | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нарисуваха красиви стени на обществени сгради

Нарисуваха красиви стени на обществени сгради

Фасади на обществени сгради на стойност над 30 000 лева подариха на градовете Пловдив, София и Габрово организаторите на конкурса „Нарисувай ми стена“. Художниците са рисували общо повече от 28 дни и са прекарали над 170 часа на вишка.

Амбициата на организаторите е да напраят конкурса ежегоден като през пролетта на 2017 ще се анонсират условията на следващото издание. Плановете са и повече градове от страната да имат възможност да участват с фасади – водят се разговори с общини.

Реализираните проекти са: Габрово - проект „Сред съня на въображението“ на Виктория Георгиева MOUSE (ЦДГ Мики Маус завършена за 7 дни). Пловдив - проект „Мимикрия“ на Алекси Иванов. (СОУ Св. Софроний Врачански завършено за повече от 15 дни непрестанна работа). София проект „Вековна гора“ на Албена Цонева и Костадин Кокаланов (културен център в Люлин реализиран за 6 дни).

В духа на конкурса цвят на годината, чийто фаворит, съвпадна с избора на художниците, най-използваните цетове в проектите са синьо, синьо-зелено и зелено. За 2016 г. за цвят на годината в България беше избран от над 400 дизайнери цвят нептун (комбинация от синьо и зелено).

34 проекта на художници от цялата страна кандидатстваха за възможността да украсят 4 знакови сгради в София, Пловдив, Пазарджик и Габрово. Партньорската инициатива е на Сдружение Трансформатори и Оргахим АД – Русе. Платформата “Нарисувай ми стена” подкрепя реализирането на художествени решения за обществени градски пространства и интериори на обществено значими сгради в цялата страна.

 

Facebook коментари