fbpx Навършихме 10 години!! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Навършихме 10 години!!

етикети

Скъпи читатели, за нас е удоволствие да споделим корицата на юбилейния ни брой, който вече е на пазара и с който отбелязваме 10 години!

Десет години като че ли не са много за историята на една фирма или един проект. На фона на вековни истории на компании и корпорации, това е една стъпка. Но със сигурност мога да кажа, че за едно изцяло българско списание, това е огромно време – време на срещи с хиляди хора, време на много събития, време на хиляди вече статии, време, в което реално сме дали бизнес в ръцете на много хора, време на криза...

Започнахме с идеята, че трябва да сме реално полезни на бизнеса, защото жълтите новини не му дават хляб. Бяха нужни практична информация и реално работещи съвети. Затова ги потърсихме направо от извора – от хората, които вече бяха минали по трудни пътеки и споделяха своя опит, хора, които вече се бяха утвърдили като капацитети. Те станаха нашите автори. И тази формула се оказа повече от успешна – до днес! Преди 10 години бяхме единствени с тази концепция.

Понякога нашите автори бяха напред във времето и ние се учехме от тях. Спомням си, че темата в третия ни брой през 2003 г. бе „Мобилен офис“. Тогава си мислех, че много рано започваме с фантастиките – днес моят живот, както и на хората около мен, е повече от мобилен. В движение бяхме и „студенти“ в специалност „правене на бизнес“. И резултатите не закъсняха – с гордост мога да кажа, че половината от колегите, които са били част от списанието, днес имат свой собствен, успешен малък бизнес.

Без да сме подготвени, на половината път, кризата ни връхлетя. Тогава се сдобих и с първия си бял кичур – за спомен от трудното време, в което трябваше да пренастроя цялото си съзнание. Лекциите по оцеляване в кризисно време никой не ми бе преподавал. И отново се учехме в движение. Новото време и новите технологии ни провокираха да създадем преди четири години и онлайн списанието, което четете в момента и днес вече имаме около 17 хил. само бизнес абонати.

В този юбилеен брой ви срещаме с хора от различни поколения и бизнеси, които споделят своите правила за успешен бизнес. Днес си мисля, че проклятието „Да живееш в интересни времена“ има положителен знак. И ако успееш да го разгадаеш, си обречен да продължиш напред! Ние здраво държим нашия знак!

Ина Георгиева, гл. редактор