fbpx Най-добър бизнес проект от творческите индустрии ще получи 50 хил. $ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Най-добър бизнес проект от творческите индустрии ще получи 50 хил. $

Стартира Th13teen Arts - Националният конкурс за най-добър бизнес проект от творческите индустрии и етап от световното първенство за бизнес концепции в областта на творческите индустрии Creative Business Cup. Бизнес концепциите ще се приемат до 3 юли, след което ще бъдат разгледани и оценени от специализирано жури.

Creative Business Cup е международен конкурс за най-добра бизнес концепция от творческите индустрии. Целта на състезанието е да насърчи и укрепи бизнес уменията на предприемачите от творческите индустрии. Конкурсът се провежда за втора поредна година. До момента 42 страни от целия свят са заявили своето участие. България се присъединява за първи път към конкурса, като организира свой национален кръг.

В конкурса могат да участват всички предприемачи, които притежават собствена компания, регистрирана и извършваща дейност в България, и имат новаторска концепция, за реализиране на успешен бизнес проект в областта на творческите индустрии. Поне един от участниците в екипа трябва да има съответното образование и опит в сферата на творческите индустрии. Няма ограничения за възрастта на предприемачите, възрастта и размера на компаниите. Единствено размерът на дяловото участие в компанията от външен инвеститор, ако има такова, не трябва да надхвърля 500 000 щатски долара.

Финалът на състезанието ще се състои на 13.07.2013, когато ще бъде обявен победителят от националният кръг. В периода 17-21 ноември 2013 г. той ще се състезава за титлата "Най-добър творчески предприемач в света" на световния финал на Creative Business Cup в Копенхаген. Световният шампион ще получи от датските организатори и награда от 50 000 щатски долара за целите и реализацията на своята бизнес концепция. Разходите за пътуването и хотела на българския финалист са за сметка на българските организатори.