fbpx Най-големият конгресен център отвори врати в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Най-големият конгресен център отвори врати в София

От 17 до 19 септември най-големият конгресен център у нас е домакин на Софийската седмица на модата. Комплексът, който е част от хотел Маринела, е изграден на територията на бившите тенискортове на територията на хотела. Разположен е на площ от близо 3000 кв. м. като само залата заема 1100 кв. м. Размерите са забележителни - дълга е 28 метра и висока над 7 метра. Високотехнологична конструкция за минути я разделя на две отделни зали. В зависимост от различния начин на подреждане, EFE Hotel Marinela може да посрещне от 500 до 1800 гости. Тя може да се превърне в театър, конферентна зала, банкетна зала с дансинг или дори концертна зала.

Въпреки, че центърът е съвсем нов, програмата вече е заявена за месеци напред. След модната седмица предстои международен арт форум и конкурса на световната асоциация на барманите. 3800 души пък вече са заявили желание да посрещнат новата 2016 г в хотелския комплекс.

Сред другите новости, които вече се предлагат на петзвездните гости на хотел „Маринела“, е новооткритата зала „Силует“ и модерният exclusive lounge към нея, които очароват посетителите от 19 етаж на хотела с уникалната панорамна гледка към София и Витоша.

Петзвезденият стандарт се налага и в новото лоби, което трябва да създаде удобство на гостите, чиито брой е нараснал с около 30%. Дизайнът му е съобразен със световните модни тенденции на 5-звездните хотели по света.