fbpx Nissan Juke оригами | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Nissan Juke оригами

Nissan Juke оригами

Казват, че най-добрите идеи се раждат от бял лист хартия.

За да отпразнуват 5-ата годишнина на модела и водещите на пазара продажби от 700 000 бройки - Nissan и британският хартиен артист обединиха усилия в този уникален проект за създаване на пълноразмерен Origami Juke.

Като намигване към японското наследство на Nissan, и вдъхновен от първоначалните стъпки на автомобилния дизайн – нахвърлянето на идеи върху бял лист хартия – артистът Оуен Гилдерслийв направи ръчно от хартия тази сложна реплика на модела, пресъздавайки точните размери на настоящия Juke.

За да създаде детайлната скулптура, на Оуен са му били нужни над 200 часа и над 2000 сгънати хартиени парчета.

Origami Juke предлага същите смели дизайнерски елементи като калниците, светлините и радиаторната решетка – които гарантираха на реалния модел неговия откроим характер.

Артистът Оуен Гилдерслийв заяви: “Това беше страхотен проект – трудна работа, но много възнаграждаваща. Като проект, създаден да отбележи една годишнина, той е под въздействието на толкова много влияния, като например оригами фокусът, вдъхновен от японските корени на Nissan. Използването на толкова много отделни парчета хартия, за да се създаде цялата структура, представлява също и хилядите хора, помогнали за появата на Nissan Juke, и хилядите, които продължават да са обвързани с него във Великобритания.”

Дръзкият, открояващ се дизайн на Nissan Juke е ключов фактор в успеха на модела. Nissan създаде чисто нов „компактен кросоувър“ сегмент с лансирането на този автомобил, предлагайки на автомобилистите нещо напълно различно, по отношение на дизайна, спрямо всеки друг автомобил на пътя.

Juke, който се произвежда в завода на Nissan в Съндърланд, празнува своя 5-и рожден ден тази година. След началото на първите доставки през октомври 2010, само във Великобритания са продадени над 150 000 модела Juke, като общите продажби в Европа надхвърлят 700 000, с което моделът се превърна в най-продаваният компактен кросоувър на континента.

Наскоро бе гарантирано по-дългосрочното бъдеще на Juke във Великобритания, когато Nissan потвърди, че заводът в Съндърланд ще произвежда и следващото поколение на Juke, възползвайки се от допълнителна инвестиция на стойност 100 млн. паунда. Така бе гарантирано бъдещето на завода в Съндърланд и след 2020.

Дарил Скривен, Дизайн мениджър в Европейския дизайн център на Nissan, заяви: “Първата стъпка в дизайна на всеки автомобил включва поставянето на молива върху бял лист хартия. След това просто начало следва комплексно пътуване към фазата на производството, включващо стотици специалисти, хиляди човекочаса труд и милиони инвестиции. Затова, ние смятаме, че е много подходящо да отбележим петия рожден ден на Nissan Juke с нещо, което ни връща към тази проста, но смела първа стъпка, като всичко, естествено, е извършено с характерните за Nissan иновация и вълнение.”

Origami Juke се представя по време на „Световните дни на оригами“, които по целия свят се отбелязват между 24 октомври и 11 ноември.

 

Facebook коментари