fbpx Български бижутериен бранд подкрепя млади таланти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български бижутериен бранд подкрепя млади таланти

Българският бранд Invoke организира съвместно с Нов български университет (НБУ) конкурс за авторски дизайн на бижу като част от политиката си да подкрепя развитието на младите таланти в България. В основата на конкурса заляга убеждението на екипа на Invoke, че всеки трябва да надскача себе си и да предизвиква собствените си възможности, за да бъде успешен в призванието си.

След  официално журиране на първо място бе класиран проектът на Елизабет Димитрова, чийто дизайни на бижута ще бъдат представени официално на стилно събитие, което ще се проведе на 7 ноември в Paradise Center в София. Основателите на марката вярват, че младите творци трябва да са мотивирани да развихрят въображението си и да бъдат подкрепяни в своето развитие.

Предизвикателството за авторско бижу бе отправено към студентите от НБУ, програма „Мода“, а утвърдени професионалисти в модния бизнес класираха трима победители. Бижута на победителката Елизабет Димитрова ще се предлагат в търговската мрежа на Invoke в цялата страна.
„Изготвянето на проект за бижу е нещо много специално. Вярвам, че във всяко бижу е необходимо да се вложи емоция и всеки детайл да бъде изваян до съвършенство. С много усилия и време красивите неща се получават. Аз намерих своето вдъхновение в прирадата. Прекрасните места, създадени от прирадата, пейзажите и най-вече цветята. Лилиумът е любимото цвете на моята майка и аз се вдъхнових именно от това. Създадох проект, който да изрази тази нежност и красота, която ни дарява прирадата. Както всяко цвете, лилиумът има своето значение – то е символ на чистотата, елегантността и невинността“, споделя Елизабет Димитрова.
Елизабет избра комплекта да носи нейното име, защото смята, че олицетворява нейната творческа идентичност и грация.