fbpx Nissan обновява гамата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Автосалон Женева 2014

Nissan обновява гамата

етикети

Правейки своя европейски дебют в сериен вариант, могъщият Nissan GT-R Nismo е най-бързият и най-развит спортен сериен автомобил на Nissan за всички времена. Ошлайфан до съвършенство на легендарната Северна дъга на "Нюрбургринг" - където държи рекорда за обиколка за масов сериен автомобил - новия GT-R Nismo перфектно въплъщава духа на марката Nismo, доставяйки спираща дъха динамика и пътно поведение. Новият GT-R Nismo се задвижва от 3,8-литров би-турбо V6 двигател с мощност 600 к.с., който е силно модифициран от инженерите на Nismo. Това, комбинирано с ревизирания аеродинамичен пакет, генериращ допълнителна притискателна сила от 100 килограма, и поръчково окачване, чиято фина настройка е направена в Европа, прави последния GT-R най-забележителния към днешна дата.

Иновативната концепция Nissan Bladeglider направи европейския си дебют. Моделът се характеризира с радикално тясна предна част, която е значително по-тясна от задницата, създавайки форма, характерна за крилата на изтребителите, когато бъде погледнат отгоре.

Представена за пръв път по време на Токио Мотор Шоу през ноември 2013, тази технология върви по-стъпките на състезателния болид Nissan ZEOD RC Zero Emission on Demand (ZEOD RC), който ще участва догодина в Льо Ман, категория Garage 56. Бен Боулби, Директор на Nissan Motorsport Innovation и дизайнер на ZEOD RC, е бил консултант по време на разработването на BladeGlider.

Разпределението на масата на BladeGlider го прави идеален за бързо, ефикасно ускорение от място и интензивно ускорение след потегляне. Основната причина за това е, че задните гуми са значително по-широки от предните, което дава по-голямо сцепление отзад. Благодарение на изключително тясната предница на BladeGlider, която включа тънките 100/80 гуми, челното съпротивление е минимално. BladeGlider се характеризира с един от най-ниските коефициенти на челно аеродинамично съпротивление за концептуален автомобил, позволявайки му да се движи по пътя с много ниско въздушно съпротивление.

За разлика от конвенционалните серийни автомобили, задните спирачки на BladeGlider вършат повече работа, когато намаляват скоростта на автомобила; поради което са по-големи и мощни от предните спирачки (при всички серийни автомобили важи обратното). Това осигурява огромно предимство при спиране от висока скорост, тъй като по-широките гуми, върху които ляга по-голямата част от тежестта на автомобила, осигуряват отлично сцепление при намаляване на скоростта.