fbpx Нов етап от програмата за сътрудничество между PSA Peugeot Citroën и Toyota | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нов етап от програмата за сътрудничество между PSA Peugeot Citroën и Toyota

Нов етап от програмата за сътрудничество между PSA Peugeot Citroën и Toyota

PSA Peugeot Citroën и Toyota Motor Europe (TME) вдигат завесата за новите Peugeot TRAVELLER, Citroën SPACETOURER и Toyota PROACE. Те ще се предлагат във версия комби за частни клиенти и във версия микробус за фирми. Така двете групи затвърждават ангажимента си по отношение на споразумението за сътрудничество, подписано през 2012 г.

И трите автомобила, предвидени за пускане на пазара през първата половина на 2016 г., ще бъдат представени на щандовете на трите марки по време на следващия автомобилен салон в Женева през март 2016 г.

„Ние сме очаровани от предоставената ни днес възможност да повдигнем завесата по отношение на тези три автомобила, плод на сътрудничеството между Toyota Motor Europe и PSA Peugeot Citroën. Нашето споразумение ни позволи да развием една нова база от ефикасни автомобили, за да предложим на клиентите си по цял свят модерни и конкурентни продукти в този сегмент.“, отбелязва Патрис Лука, директор програми и стратегия в PSA Peugeot Citroën.

„Ние сме изключително щастливи, че сътрудничеството, което подехме през 2012 г. с PSA Peugeot Citroën, дава днес началото на цяло ново поколение Toyota PROACE“, заяви Йохан ван Зил, президент и главен изпълнителен директор на Toyota Motor Europe. „Екипите ни работиха и заедно, и индивидуално, в рамките на всяка от марките, и аз съм сигурен, че нашият нов PROACE, и всички производни модификации, ще обогатят гамата на здравите и устойчиви автомобили, които клиентите очакват от Toyota.”

Автомобилите Toyota Proace стъпват още през 2013 г. върху базата, създадена от поколението на Peugeot Expert и Citroën Jumpy. Споразумението, подписано през 2012 г., предвижда също така съвместното разработване на автомобили от ново поколение, а самото сътрудничество се предвижда да продължи и след 2020 г.

И за двете групи целта на сътрудничеството е да предложи конкурентен продукт в рамките на сегмента на лекотоварните автомобили среден размер, микробус и комби, благодарение на оптимизирането на цените на разработването и производството. Автомобилите са произведени във фабриката на PSA Peugeot Citroën в Севелнорд във Валансиѐн, Франция.

Toyota Motor Europe е взела участие в инвестицията за разработване и в индустриалните разходи за тези нови автомобили. Автомобилите споделят всички технически характеристики, двигателите и оборудването, и предлагат своя отличителен стил, залегнал в сърцето на всяка марка.

Facebook коментари