fbpx Нова бизнес сграда с най-висок еко сертификат | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нова бизнес сграда с най-висок еко сертификат

Sofia Airport Center (SAC), който бе открит днес близо до летището в София,  е първият бизнес комплекс в България с LEED сертификат за опазване на околната среда. Когато бъде изцяло завършен, той ще разполага със 180 000 кв.м офиси клас „А“ и 28 000 кв.м складови площи, които вече са действащи и изцяло отдадени под наем. За в бъдеще е планирано строителството на хотел със 175 стаи и още нови офис и логистични сгради. 
Всички наематели в новата бизнес сграда, които подпишат предварителен договор до края на годината, ще ползват безплатно услугите на професионални архитекти, както и безплатно обзавеждане на зоните за отдих на служителите си.

София Еърпорт Център е изграден с природосъобразни материали и с най-съвременните системи за намаляване на оперативните разходи до 30% и предоставяне на комфортна и здравословна среда на служителите. Други характеристики на комплекса са енергоспестяващата климатична и вентилационна система (VAV) , контролирана от автоматична система за управление на сградата (BMS); съвременни оптични влакна; изобилие от естествена светлина и отваряема двойна стъклена фасада, регулираща топлинното и слънчево въздействие, 2.85 м. светла височина на помещенията и др.

 

Съвсем скоро в Sofia Airport Center отвори врати изцяло оборудвано студио за танци и аеробика, предназначено за всички наематели в комплекса и служители в района. То предлага  разнообразие от класове по тае-бо, йога, български народни танци, които се провеждат след края на работния ден.