fbpx Нова франчайз услуга за перални услуги стъпва у нас от пролетта | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нова франчайз услуга за перални услуги стъпва у нас от пролетта

 

Испанският стартъп Jeff за професионално химическо и стандартно пране от и до дома 15 пункта в София и Пловдив в началото на пролетта. Jeff бе посрещната с огромен интерес от страна на предприемачите, желаещи да започнат франчайз работа по бизнес модела. 

Чрез приложение (съвместимо с Android и iOS устройства) потребителите могат да заявят прането им да бъде взето директно от входната врата на дома им, по зададен ден, час и място. Мръсните дрехи трябва да бъдат сложени в специално предназначена за това торба, донесена от доставчика. Те се доставят обратно чисти и изгладени в рамките на 48 часа в удобен час, което предоставя на клиентите свободно време и спестява усилията от прането и гладенето вкъщи. Потребителите на услугата могат да изберат дали да отидат до най-близкия пункт на Jeff и да оставят/вземат дрехите си сами. Цените според плана и обема, с включени 4 пранета, съответно за 56 и 72 лв.

От проучване направено по поръчка на Jeff, става ясно, че прането на дрехи не е сред любимите домакински занимания за активните градски хора със забързано ежедневие. 78% от запитаните намират прането за най-досадната домакинска работа, за която никога не са намирали алтернатива, такава каквато вече е достъпна от едно мобилно приложение. Моделът за пране по поръчка от и до дома създава изцяло нова пазарна ниша, като около 60% от потребителите никога досега не са използвали подобна услуга.

„Смятаме, че моментът е идеален - икономиката расте, появяват се различни предприемачески модели, все по-масово се използват онлайн услуги, така че имаме големи очаквания към България. Това, че страната е част от ЕС, е наистина важно за нас.“, допълват от испанската компания, основана във Валенсия през 2015 и оперираща вече в 40 страни в Латинска Америка, Европа, Близкият Изток и Южна Азия с над 2000 професионални перални пункта и над 2 млн. потребители.