Новата BMW Серия7 предефинира лукса

Използването на въглероден композит - армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP), в структурата на каросерията, двигатели от новото поколение, Plug-in хибридна система, активна система на окачването Executive Drive Pro, лазерни светлини са само част от елементите, които изстрелват новото BMW Серия7 BMW на върха на представите за автомобил.

Благодарение на новата структура на купето теглото на автомобила е намалено със 30 килограма, въпреки че са добавени системи за сигурност и комфорт, а купето е по-здраво.

За първи път BMW интегрира сензорен екран на мултимедията, но революцията е, че най-често използвани команди могат да стават само с движение на ръка.

Другата уникалност е, че това е първият автомобил в света, който може да паркира напред без водач зад волана. Маневрите се активират от шофьора чрез новоразработен BMW Display ключ и се стават полуавтоматично от лимузината, а водачът само следи за препятствията.

Друга новост е интегрираната в средната конзола стойка за смартфон, която за пръв път в автомобил позволява индуктивно зареждане на мобилния телефон.

За първи път се предлага и системата Executive Drive Pro с активно стабилизиране на каросерията срещу наклоняване и базирано на данни предвиждане. Стабилизаторите с електромеханично задвижване намаляват колебанията на каросерията при динамично движение в завои. В допълнение Активният контрол на окачването адаптира амортисьорите към неравностите по пътното платно. Благодарение на последните иновации водачът има по-голяма свобода при избора на перфектните настройки на автомобила.

С излизането си на пазара Серия 7 ще се предлага освен в стандартната си версия, също с М спортен пакет, пакети Design Pure Excellence и BMW Individual Design Komposition.

За дългата версия се предлага и уникалният в сегмента на луксозните лимузини панорамен стъклен покрив Sky Lounge.