fbpx BMW Concept XM - това ли е бъдещото лице на лукса? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

BMW Concept XM - това ли е бъдещото лице на лукса?

етикети

С BMW Concept XM BMW M GmbH проправя индивидуални пътища в луксозния сегмент. В екстериора фокусът е поставен върху силното присъствие и екстровертното излъчване. В интериора особената форма на специфичната за М ориентация към водача е комбинирана с оформена по напълно нов начин задна част: с комфортните си седалки и осветения, скулптурно оформен таван M Lounge предлага едно луксозно място за почивка.

За пръв път при BMW Concept XM е представен новият, прогресивен дизайн на предната част за моделите на BMW от луксозния клас, който през 2022 година с индивидуална визия в рамките на моделната офанзива ще навлезе и в луксозния сегмент. Новаторското разделение на предните светлини в два отделни модула осигурява силно излъчване. Особено характерна е дневната светлинна графика от тесния горен светлинен модул с остри контури. Ярката, разположена между фаровете, хоризонтално насочена BMW бъбрековидна решетка се стеснява в горната част и с почти осмоъгълния си контур подчертава динамичния характер на предната част. Черните елементи на бъбрековидната решетка са оградени от фина рамка и сякаш се реят свободно върху гланцирано черната повърхност.

Типичните за М двойни пластини на бъбрековидната решетка подчертават широчината. Яркото контурно осветление ефектно подчертава бъбрековидната решетка. Новото ХМ лого на бъбрековидната решетка, както и големите въздухозаборници, подчертават мощността на V8 двигателя, който се крие зад радиаторната решетка и заедно с електрическото задвижване е част от системата M Hybrid.

В интериора на BMW Concept XM изживяването на мястото на водача се отличава с типичната за М интерпретация на ориентираното към водача оформление на кокпита. Линиите и оформлението на повърхностите на арматурното табло, средната конзола, тапицериите на вратите и седалките с мощна геометрия и висококачествени материали осигуряват атмосфера с прогресивно усещане. Кафявата кожа с Vintage визия, използваниет мед и карбон прехвърлят мост между лукса и моторните спортове.

Областта за водача е ясно разделена от другите зони на автомобила чрез мощна декоративна лайстна. Вътре в кокпита декоративната площ от карбон с втъкани медни нишки оформя една спортна и ексклузивна основа за индикаторите, дюзите на вентилацията и уредите за управление. Новата комбинация от индикатори с BMW Curved Display създава хармоничен баланс между традиционната ориентация към водача и модерния дигитален свят. 

Максималната ориентация към водача на първия ред седалки е съчетана с екстравагантна и луксозна Lounge атмосфера в задната част на BMW Concept XM. Специалните материали, изразителните повърхности и експресивните детайли превръщат задната седалка в уникален M Lounge.