fbpx Новите измерения на технологиите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новите измерения на технологиите

Новите измерения на технологиите

Intel представи необятната мощ на технологиите по време на изложението Consumer Electronics Show в Лас Вегас, за да предостави нови и удивителни изживявания за ежедневието. От дигитализиране на спорта, до усъвършенствания в сферата на здравето и добрата форма, до освобождаване на човешката креативност чрез музика, изкуства, роботика и изобретения, компанията обяви редица сътрудничества, продукти и иновативни технологии, които правят удивителното – възможно.

  • Корпорацията обяви сътрудничество с ESPN, за да демонстрира най-новите технологии, които да добавят нови нива на захранвани от данни изводи за постиженията в атлетиката на X Games Aspen 2016. Миниатюрният, с ниско енергопотребление, модул Intel® Curie™ ще бъде интегриран при състезанията по сноуборд за мъже – спускане и скокове, да предоставя данни в реално време за представянето на атлетите като например завъртания във въздуха, височина на скоковете, дължина на скоковете, скорост, и сила при приземяване. Този достъп до нови данни ще предостави на атлетите по-ясни изводи за тяхното представяне, ще предостави допълнителни метрики за анализаторите в ефир, и ще промени изживяването на феновете както у дома, така и на трибуните. Състезанията ще бъдат излъчвани по ESPN и ABC.

  •  Intel и Red Bull Media House обявиха глобално партньорство, което ще обхване множество жанрове и платформи. Главният технически директор на Red Bull Media House демонстрира как атлетите и зрителите могат да получават информация за представянето незабавно с помощта на технологията на Intel Curie, с обещанието за още анонси да бъдат направени през 2016 и занапред.

  • Intel работи с Replay Technologies, за да предостави изцяло нови зрителни изживявания за привържениците на спорта в ефир, на стадиона и у дома. Използвайки технологията на Replay freeD™ technology, оптимизирана за Intel платформи, спортните фенове ще имат възможност да гледат повторно ключови моменти от спортни събития от почти всеки постижим ъгъл и да споделят персонализирано създадено клипче със света. FreeD се възползва от 6тото поколение Intel® Core™ процесори и Intel сървърни технологии, които са оптимизирани да предоставят това увлекателно изживяване.

  • Intel и New Balance обявиха стратегическо сътрудничество за разработването на носими технологии, които свързват атлетите с технологии, за да подобрят тяхното спортно представяне като част от новосформирания отдел на New Balance „Дигитален спорт“. Браян Крзанич и главният изпълнителен директор на New Balance, Роб ДеМартини, носеха обувки за бягане с персонализирани 3-D принтирани стелки с включена технология Intel® RealSense™ technology и разкриха планове за разработване на интелигентен спортен часовник, който ще бъде на разположение за празничния сезон на 2016 година.

  • Oakley и Intel представиха първи поглед върху “Radar Pace” – интелигентни очила с гласово-активирана, тренировъчна система в реално време. Те са проектирани да предоставят на бегачите, велосипедистите и фитнес ентусиастите с моментална обратна връзка и анализ, като им помагат да проследяват напредъка си и да подобряват представянето си в реално време.

  • Шесткратната носителка на GRAMMY®, световната музикална икона Лейди Гага, обяви своето първо сътрудничество с Intel, в съзвучие с анонса от страна на Intel за многогодишно партньорство между Intel и The Recording Academy®, като част от официалната програма "Next Generation of GRAMMY®  Moments", която ще стартира в седмицата на наградите Grammy през февруари 2016.  Лейди Гага коментира: "Intel включи Haus of Gaga да работим заедно върху проект, който ще демонстрира технологиите чрез творчество на най-високо ниво. Кулминацията на партньорството е в иновативно сътрудничество, което вдъхновява, за да напомни на света за зрънцето на иновациите." Докато Лейди Гага няма да изпълнява нови материали като част от програмата, тя обещава да предостави незабравимо изживяване. 

Facebook коментари