fbpx Новото BMW X3 - още по-интелигентно | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новото BMW X3 - още по-интелигентно

С над 1,5 млн. продадени екземпляра, един от най-успешните модели на баварците BMW X3, навлиза в живота на своето трето поколение с още по-динамичен дизайн и три варианта. Новото BMW X3 има по-дълго с 5 см по-дълго междуосие, като е запазило дългия преден капак и много късия преден надвес, който говори за офроуд възможности.

 

 

Триизмерно оформената бъбрековидна радиаторна решетка и фаровете за мъгла с хексагонална форма, които се появяват за първи път при BMW X модел. Отзад особено изразителните също поради своята триизмерност са опционални Full LED задни светлини, ниският заден спойлер и двойните изпускателни накрайници, които довършваш мощното излъчване.

С вариантите xLine, M Sport, както и новата линия Luxury, а също и гамата на BMW Individual,  визията на новото BMW X3 може да бъде отговори на още по-специфичните търсения на притежателите си.
Ето някои от тях: моделът xLine с радиаторна решетка от матиран алуминий и други външни детайли в Glacier Silver, както и специфично оформените алуминиеви джанти подчертава здравината на Sports Activity Vehicles. За пръв път BMW X3 се предлага и като модел линия Luxury, който още по-силно подчертава елегантността на външния дизайн с хромираните пластини на бъбрековидната радиаторна решетка, двуцветната (Frozen Grey и Chrom) защита на дъното на автомобила и класическите алуминиеви джанти.
При модела M Sport благодарение на М аеродинамичния пакет, лакираните в син цвят спирачни апарати на М спортната спирачна система, особено впечатляващия дизайн на джантите и предлаганият по желание цвят на каросерията Phytonic Blue фокусът е поставен върху динамичните възможности на новото BMW X3 на пътя. Новото BMW X3 за пръв път се предлага и с оборудване на BMW Individual, което включва и ексклузивния цвят на лаковото покритие Sonnenstein metallic.

 

Истински лукс лъха от купето на моделът линия Luxury с кожена тапицерия, тапицирано със Sensatec арматурно табло и интериорни лайстни от фино дърво Dark Oak с акцентираща лайстна Pearl Chrome. При M Sport присъства М спортен волан, спортни седалки със специфична за М визия, таван BMW Individual Anthracite и новите интериорни лайстни Aluminium Rhombicle и в комбинация с М аеродинамичния пакет в екстериора на преден план ярко изпъкват динамичните таланти на новото BMW X3 на пътя. Опционалната гама BMW Individual предлага три изискани варианта на кожата Merino.

 

Новото BMW X3 предлагат много нови, повишаващи най-вече комфорта опции на оборудването като например климатичната инсталация с тризоново регулиране, която предлага и отделно такова за задната част. Наклонът на задната деляща се седалка чрез „карго-функция” може да бъде регулиран поотделно и на много степени. Освен това дистанционно може да се освободи облегалката на задната седалка ои стандартната вместимост на багажника от 550 литра да се увеличи  до 1 600 литра. Чрез серийното акустично остъкляване на предното стъкло нивото на шума в купето е намален още повече. Опционално и предните странични прозорци също могат да бъдат с такова стъкло, така че особено при висока скорост акустичния комфорт да бъде на високо ниво.

Като опция новото BMW X3 може да се отключи и с познатия от BMWСерия7 и BMWСерия 5 BMWDisplay ключ, който представлява малък компютър.

И третото си поколение BMW X3 е изградено на концепцията на предно окачване с двойни носачи и петраменна конструкция отзад.

По желание включеното в М спортния пакет спортно окачване може да бъде поръчано и отделно. То има по-стегнати настройки на пружините и амортисьорите, както и по-твърди стабилизатори. Подобрената кинематика на окачването и електромеханичното кормилно управление с функция Servotronic осигуряват впечатляващо поведение на пътя. В М спортния пакет спортно окачване може да бъде поръчано и отделно. То има по-стегнати настройки на пружините и амортисьорите, както и по-твърди стабилизатори. А чрез контролера могат да се избират допълнително настройки на окачването за по-комфортна возия или за спортен дух.

 

Въпреки, че едва ли на собствениците на X3 им е по душа да вкарат автомобила в офроуд терен, то той ще се справи много добре с такива предизвикателства. Клиренсът от 204 милиметра безпроблемно осигурява придвижване не само по разбити макадамови и пясъчни пътища или сериозна снежна покривка. С дълбочината си на газене от 500 милиметра придошлите пролетни потоци, които стават цели реки, не са проблем. Всички двигатели са комбинирани с осемстепенни трансмисии Steptronic, настроени специфично спрямо характеристиките на съответния двигател.

BMW X3 се предлага избор между два дизелови и три бензинови двигателя. С M40i с мощност 360 к.с. моделното семейство за пръв път включва и един M Performance автомобил. Вторият предлаган бензинов модел е xDrive30i/252 к.с. Двата дизелови модела са xDrive20d/190 к.с. и  xDrive30d/265 к.с. Всички двигатели са комбинирани с осемстепенни трансмисии Steptronic, настроени специфично спрямо характеристиките на съответния двигател.

 

Както при всички модели на BMW, така и при новото X3 свързаността и новите технологии са на изключително високо ниво. Чрез BMW Personal Co-Pilot като опция се предлага най-новото поколение на активния контрол на скоростта, активен асистент за завиване и водене в лентата, асистент за поддържане на лентата със защита срещу страничен удар. Различните функции на навигационната и Infotainment системи могат напълно интуитивно да бъдат управлявани с жестове на пръстите или ръката. Като опция се предлага и гласов асистент, който разбира някои основни фрази, които са команди за действие. Head-Up дисплеят е с впечатляваща разделителната способност и изобразяване на навигацията.
Чрез BMW Connected на базата на Open Mobility Cloud дигиталните услуги се свързват с автомобила чрез различни смартфони и „умни часовници” със системите iOS и Android, Apple Watch и Samsung Gear (S2 и S3), дори Amazon Echo Alexa, чрез която гласово от къщи може да проверите нивото на горивото в резервоара или да включите вентилацията.