SsangYong Tivoli

Заявка за победител

Този път Ssangyong извади толкова силно оръжие, че просто ахнах. След три дни прекарани с красивия компактен кросоувър, носещ атрактивното име Tivoli, не мога да скрия приятната си изненада и убеждението, че корейската марка тръгва на нов европейски поход. Естествено всички помним във времето успехът на Musso и Korando (дори в България това бяха най-масовите 4х4). След това върхът бе завладян с Rexton. Следващите два модела Kyron и Actyon с доста противоречив дизайн, някак не успяха да спечелят много голяма клиентска любов и тук марката започна да стои на едно място – новото Korando остана почти незабелязано, докато автомобилната индустрия бълваше модел след модел, всеки задоволяващ все по-взискателните търсения на клиентите.

 

 

Но винаги идва момент, когато празната ниша се заема от нова звезда – този път толкова ярка и толкова различна, без каквато и да е фамилна обремененост, стъпваща на нова платформа, на която ще се строят всички бъдещи модели, че публиката няма как да скрие положителните си усещания. Tivoli грабва от пръв поглед с дизайна си – абсолютно пропорционален, елегантен и в същото време силен, със специфични елементи и линии, ярко отличима предна и задна част с големи фарове (е, може и да направите някои асоциации с MINI, но автомобилът все пак си има своя идентичност). Вижте повече в следващото видео.

 

 

Интериорът също представя съвсем друга ера в развитието на бранда. Много по-добри материали, приятни линии, щипка лукс с елегантния пиано лак. Червените подсветки на бутоните дават приятна цялостна визия. На разположение е голям тъч екран с отлична навигация, на който се прожектира и картината от задната камера. Седалките се оказаха много удобни и за по-едри хора, а шофьорската седалка се регулира по височина и дължина, както и самия волан. На него са изнесени и основните функции, удобно разположени за команди. Високата позиция на седене дава пък отлична видимост. Още за интериора в следващото видео

 

>Ако не знаех, че автомобилът е само със 115 к.с., не бих повярвала – усещането всъщност е за повече мощност. Давам си сметка, че първоначалната „висока топка“, с която ме удари Tivoli (първо съм жена, второ италиански възпитаник и трето – обожавам червеното), ме накара изведнъж да съм прекалено критична към този, определено претендент за победител, автомобил. Изведнъж ми се прииска да е малък Пършинг – и честно казано, като го настъпиш в града, се ядосва. Не мога да не призная и неговата отлична маневреност, малкият му радиус на завиване, който в комбинация с компактния размер, го правят безценен съдружник в градската борба за надмощие (особено в столицата размерът има решаващо значение).

Tivoli определено ме спечели – притежава всичко, от което се нуждае един потребител – естетика, чар, отличимост, пътно поведение, напълно достатъчна сила, удобства в купето. Страхотното предимство е и задвижването 4х4, което се включва при необходимост – с други думи и при по-лоши времена ще имате сигурност. И тук идва най-важният момент – цената – абсолютно състезателна. Тестваният модел (средно ниво на оборудване – Comfort, дизелов 1,6 л/115 к.с.6- степенна автоматична скоростна кутия, 4х4), който на практика има абсолютно всичко, освен кожен салон и панорамен покрив е с цена 43 500 лв. Има възможност и за данъчен кредит.

Опс, накрая – прочетете името Tivoli отзад напред! Аз го вече го направих:)