Mercedes Х-класа - лайфстайлът на пикапите

 

Макар и някои да си задават въпроса „Защо?” от  Mercedes-Benz не се поколебаха да влязат в и модния сегмент на пикапите, които по принцип се свързват с работна тяга и си представяме онези фермери с каубойски шапки, които обикалят, за да нагледат стопанствата си и реколтата. Изглежда като филмов сценарий, но животът ни толкова се промени, удобствата и комфортът толкова навлязоха в него, че премиум брандът реши да предложи на все повече бягащите хора от големите градове машина, която съчетава безкомпромисно поведение, огромни възможности за един истински помощник и неотстъпващ лукс, присъщ на трилъчевата звезда.

 

Дизайнът определено е впечатляващ и кара много хора да се обръщат глави, макар и със смесени чувства. Масивната предна решетка и високият клиренс веднага дават представа, че това е друг, съвсем непознат досега представител на семейството на Mercedes. Профилът обаче дава категоричен отговор какъв е той.

С 1632 милиметра отпред и 1625 милиметра отзад, Х-класата има много по-широка следа в сравнение с повечето пикапи. Това й гарантира стабилност на пътя и по-голяма скорост в завои. Благодарение на колесната база от 3150 милиметра, пикапът е с намалени вибрации и по-добра стабилност на пътя. Факт е, че сравнен с всички останали пикапи на пазара, Х-класата предлага най-добрата возия.

 

Новият пърформанс пикап има комфортно окачване със стълбовидна рама и усилено задно многоточково окачване, с пътен просвет от 202 милиметра. Като допълнителна екстра се предлага по-високо окачване с 20 милиметра. Сигурното и комфортно управление, типични за Mercedes-Benz са запазени и при по-високото окачване.

 

Пикапът може да понесе полезен товар до 1.1 тона и да тегли ремарке с товар до 3.5 тона. Погледнато практично - спокойно може да тегли осем метрова яхта. 

Като се има предвид, че луксът не отстъпва и в този модел, се предлага допълнително оборудване, както и пакет Style за моделните линии PROGRESSIVE и POWER, който позволява надграждане в индивидуализацията. Например, странични степенки и електрически отваряемо задно стъкло.

 

Мercedes-Benz има вътрешен отдел за дизайн и разработки, който създава широка гама от собствени аксесоари. Това позволява X-класата да бъде променяна още повече, за да отговори на персоналните вкусове и изисквания. Например, предлага се избор от рол бар, твърд покрив, ролетна щора, както и хардтоп, който прави пикапът да изглежда като SUV. Налични са и вана, разделител на товарния отсег, лайсни за укрепване на товар, предпазител за двигател и скоростна кутия.

 

Премиум пикапът се предлага на българския пазар с начална цена 63 780 лева с ДДС.

 

Моля коментирайте