fbpx O, mon Dieu!* Каква кола! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

O, mon Dieu!* Каква кола!

O, mon Dieu!* Каква кола!

Въпреки че Peugeot 607 за първи път се появи в България преди 4 години, все още прави впечатление появата му на пътя. Това забелязах, когато имах възможността да изпитам качествата на новия дизелов двигател 2.7 л V6 HDI FAP, 204 к.с. по време на еднодневно пътуване с луксозната лимузина. Дори потегляйки си мислех, колко ли пъти ще ме спрат полицаите (дори само от любопитство), за да видят отблизо колата и да разберат коя е тази, която кара лимузината.

Но "предимството на големия" ми отваряше навсякъде врати...Още повече, че въпреки многото коне, които управлявах и изключителната мощ на двигателя с 6-степенната автоматична скоростна кутия си поставих условие да бъда примерен шофьор. И бях - но на магистрала "Хемус" няма как да не пришпориш впряга. Лимузината се носи изключително меко и стабилно, въпреки многото завои и практически непригодността на нашите магистрали за високи скорости. Просто се чувстваш изключително сигурен.
607 има рестайлинг на линиите си, които широката пуб-лика не би отразила, но именно в детайлите се крие въз-действието на застиналия преди скок лъв. Изчистените линии са подчертани от лайсните на бронята и страничните лайсни, които са в цвета на автомобила и украсени с хромиран кант.
Спойлерът има нова форма, а отворите за приток на въз-дух са по-големи, както и кръглите фарове за мъгла с хромирани основи.

Емблемата на марката е по-голяма и е разположена върху радиаторната решетка. Алуминиевите джанти допълват стила. Гумите са 225/50R17Y.

За лукса на интериора мога да пиша много, комфортът на седалките, ти позволява да ги позиционираш така, все едно са произведени специално за теб. В центъра на арматурното табло е разположен цветен многофункционален дисплей, върху който се изписва полезна информация. Дисплеят е компактен, 7", и позволява по-четливо изписване на информацията на радиото, телефона, и навигационна система с картография (която у нас няма).

Винаги съм мислела, че с голям автомобил не бих се чувствала много уютно ( 670 е дълъг 4,90м), но с този не е так
.
Владеешположението, а пък датчиците за паркиране отпред и отзад ти дават нужната информация за ситуацията. В центъра на арматурното табло е разположен цветният многофункционален дисплей, върху който се изписва полезната информация. Безспорно една от забележителните новости е мощният 6-цилиндров двигател 2,7 л V6 HDI FAP с филтър за твърди частици. Той е създаден от сътрудничеството между Ford Motor Company и PSA Peugeot Citroen. Двигателят отговаря на нормата Euro 4 и разполага с два турбо компресора. Той достига мощност от 150 kW и въртящ момент от 440 Nm при 1 900 об/мин. Разполага с филтър за твърди частици "без поддръжка", чиято смяна се извършва след 200 000 км.
Двигателят е комбиниран с новата 6-степенна автоматична скоростна кутия (АМ6) с управление "Tiptronic system Porsche".
Шестте степени позволяват по-добра експлоатация на двигателя, като при всяка смяна на предавките спадането на въртящия момент е по-малко, а това подобрява качест-вото на превключването, динамиката и продължителността на ускорението.
Скъсената първа предавка осигурява старт, който те откъсва на сфетофара, например, а "удължената" шеста води до намаляване на разхода на гориво и шума.
Шофьорът има три възможни режима на управление. Може да избира между изцяло автоматичен, спортен, който става чрез натискане на специален бутон и секвенциален, с който може по-активно да се използва скоростната кутия чрез ръчно превключване на предавките, чрез системата "Tiptronic system Porsche".


Избраният режим и предавка (в секвенциален режим) се изписват на дисплей в бордното табло. За сигурност, скоростната кутия разполага с функцията "shift lock", която забранява излизането от положение паркинг без едновременно да е натиснат педалът на спирачките. А при отваряне на вратата звуков сигнал напомня, ако лостът не е на положение паркинг.