fbpx Облачни услуги за бизнеса - международна конференция | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Облачни услуги за бизнеса - международна конференция

етикети

На 28 април в хотел Шератон ще се проведе за шести пореден път международната конференция на IDC за съхранение на данни, виртуализация и облачни решения „IDC Datacenters Transformation Roadshow 2011: Storage, Virtualization, Cloud”.

Тази година конференцията ще се фокусира върху познати, но все още критични за бизнеса теми като виртуализацията, постигане на висока наличност и отказоустойчивост на ИТ системите, енергийна ефективност на изчислителния център. Същевременно ще бъдат представени технологии и бизнес модели, които позволяват на фирмите да бъдат наистина гъвкави по отношение на ползваните ИТ ресурси и разходите. Сред тях са виртуализиране на работните станции и приложения, преход от традиционни към облачни ИТ решения, предимства и предизвикателства при избор и внедряване на облачни услуги.

Сред лекторите са едни от най-утвърдените специалисти по технологии и решения в сферата на съхранение на данните: Йовко Ламбрев, вицепрезидент на Openintegra и Юлий Минчев, началник на сектор „Системи за съхранение на данни и Бекъп инфраструктура“ в Мобилтел.

Според проведено наскоро проучване на IDC, глобалните ИТ разходи за облачни услуги ще се утроят през следващите няколко години. „Изплувайки от рецесията, нарастващ брой компании в региона на Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка (CEMA) са готови да реинвестират в ИТ инфраструктура. Те виждат решенията за центрове за данни като начин да подсилят продуктивността и намалят бъдещите си оперативни разходи,” - казва Мохамед Хефни, анализатор системи и инфраструктурни решения в IDC CEMA. Това твърдение се подсилва и от развитието на пазара за външни системи за съхранение на данни за региона през 2010 г., който демонстрира годишен ръст от 22.2% според IDC.