fbpx Очаква се 35% увеличение на чартърите на ТUI-Централна Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Очаква се 35% увеличение на чартърите на ТUI-Централна Европа

Очаква се 35% увеличение на чартърите на ТUI-Централна Европа

Очаква се 35% увеличение на чартърните полети за сезон Лято‘2016 г. от страни, на които оперира ТUI-Централна Европа (Германия, Австрия, Полша и Швейцария). Това стана ясно от срещите на министъра на туризма Николина Ангелкова с ръководството на един от най-големите туроператори в света. В рамките на днешния ден тя разговаря с Оливър Дюрщук, главен изпълнителен директор на ТUI-Германия, Флориан Флайшер, директор на „Продукция и търговия“, Елке Янсен, референт „Управление на качеството“ и Сийм Хартенек, референт „Хотелски концепции“.

Според разчетите на туроператора туристите от тези пазари ще нараснат близо два пъти през следващия летен сезон, като от 80 хил. ще достигнат около 130 хил. човека. Вече се водят предварителни разговори и с групата на TUI за Великобритания, Холандия, Белгия и скандинавските държави, откъдето също се очаква увеличение на полетите. „За нас е много важно да сме в постоянен контакт с големите туроператори. Провела съм редица срещи с туристическия бранш и всички те вече се подготвят за сезон Лято‘2016 г., като могат да предложат много добри и конкурентни условия“, каза министър Ангелкова. По думите й държавата също работи за сезон 2016 г., а ключово място в маркетинговата стратегия на страната за следващата година заема партньорството с големи туроператори.

Ръководството на TUI посочи, че очаква усилие от българския бранш в посока повишаване на качеството на туристическия продукт, най-вече като обслужване и качество на храните, които се предлагат. Същевременно споделиха, че наличната материална база е задоволителна и конкурентна на международния туристически пазар. Министър Ангелкова информира, че вече се работи за справяне с един от основните проблеми в сектора, свързан с кадровото обезпечаване, като предстои и създаването на междуведомствен съвет, който да предложи дългосрочни мерки за преодоляването му. Министерството на туризма е в постоянен контакт и с Комисията за защита на потребителите и подготвя законови промени, които да завишат контролните му функции, като всичко това също цели повишаване на качеството на туристическия продукт. „Като цяло тенденцията е за намаляване на нарушенията на туристическия бизнес, което показва, че той е амбициран да предлага качествени услуги“, подчерта Николина Ангелкова.