fbpx Огромен интерес към изцяло електрическия Volvo XC40 Recharge | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Огромен интерес към изцяло електрическия Volvo XC40 Recharge

Десетки хиляди потребители проявиха интерес към изцяло електрическия Volvo XC40. Компанията отчете няколко хиляди поръчки още преди официалния старт на продажбите. Предвижда се производството и първите доставки на Volvo XC40 Recharge P8 към клиенти да започнат по-късно тази година.

Големият брой поръчки е абсолютното доказателство за силното търсене на електрическите автомобили и тези с Plug-in хибридна технология от линията Recharge на Volvo Cars. Компанията има за цел 50% от световните ѝ продажби до 2025 г. да бъдат от изцяло електрически автомобили, а останалите да са от хибридни. 

Volvo Cars продаде почти 46 000 Plug-in хибридни автомобила през 2019 г., което е увеличение с 23% в сравнение с 2018 г. и над двоен ръст в продажбите през 2017 г. През четвъртото тримесечие на 2019 г. повече от 20% от всички продажби на шведския премиум бранд в Европа бяха на автомобили с Plug-in хибридна технология.
Компанията наблюдава също силен и продължителен ръст на онлайн конфигурациите, направени от клиентите за автомобили Recharge. Това е около 1/3 от всички конфигурации в региона през четвъртото тримесечие на 2019 г.

 

„Клиентите ни определено харесват нашата автомобилна линия Recharge“, каза Бьорн Ануол, ръководител за EMEA и световните търговски операции. „Нашите Recharge автомобили са всичко, което клиентите очакват от Volvo и дори повече – предлагани с най-модерните изцяло електрически или Plug-in хибридни задвижващи технологии.“
Volvo XC40 Recharge P8 е първият от семейство изцяло електрически Volvo автомобили, който в допълнение е с чисто нова инфотеймънт система, задвижвана от Android и с вградени технологии на Google.

Напълно електрическата версия на най-продавания SUV модел на Volvo и първият автомобил на шведския премиум бранд, печелил престижната награда за Европейски автомобил на годината, Volvo XC40 Recharge P8 е изграден на усъвършенствана платформа Compact Modular Architecture (CMA), съвместно разработена в рамките на Geely Group.
Volvo XC40 Recharge P8 AWD е с пробег над 400 км (WLTP) само с едно зареждане и мощност от 408 к.с. Батерията може да се зареди до 80% само за 40 минути, в случай че изберете станция за бързо зареждане.

 

Новата инфотеймънт система пък предлага на клиентите изключителна персонализация, подобрени нива на интуитивност и вградени технологии и услуги на Google, като Google Assistant, Google Maps и Google Play Store. Volvo XC40 Recharge P8 получава повече актуализации на софтуера и операционната система.
Докато надграждат отличните стандарти за безопасност на Volvo XC40, инженерите по безопасност на Volvo Cars преработват и подсилват челната структура на Recharge P8 версията на модела, за да се справят с липсата на двигател и да отговарят на високите изисквания за безопасност на компанията, така че хората да се чувстват точно толкова сигурни, колкото във всеки друг Volvo автомобил.

 

Батерията е защитена от предпазна клетка, вградена в средата на каросерията на автомобила. Поставянето ѝ там понижава центъра на тежестта за по-добра защита срещу преобръщане.
Иновативният подход при създаването на интериора, с цел всестранната функционалност, осигурява на водачите много място за съхранение - например във вратите, под седалките и в багажника. А липсата на двигател с вътрешно горене осигурява на водачите дори още повече място за съхранение и под предния капак.