fbpx Огромен интерес в България към новия "Император" Range Rover 2022 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Огромен интерес в България към новия "Император" Range Rover 2022

Водеща снимка
Да

Огромен интерес в България към новия "Император" Range Rover 2022

етикети

На спцеиална церемония официално беше представен новият Range Rover, както още го наричат „Императора“. Флагманският модел, който е обявен за „Високопроходим автомобил на годината“ за 2022 г. в България, представен сред отбрана аудитория от бизнес лидери, предприемачи и родни знаменитости. Атанас Фурнаджиев, управител на Мото-Пфое и посланикът на Великобритания Роб Диксън приветстваха гостите. Интересът към модела е огромен, като до момента квотата за България е абсолютно запълнена, а чакащите са много. Три екземпляра са поръчани в топверсията на цена от 500 хил. лв.

През настоящата година Land Rover чества 52 години от излизането на пазара на най-луксозния SUV автомобил на планетата. Първият Range Rover се появява на бял свят на 17 юни 1970 г. За пет десетилетия досега той се превръща в най-желания, най-способния и най-могъщия премиум SUV автомобил в света. Range Rover винаги е бил и винаги ще бъде еталон за всички останали. И години наред всички останали се опитват да го доближат и да му подражават.

В края на миналата година в Кралската опера в Лондон Land Rover официално представи петото поколение Range Rover. Няколко месеца по-късно Императорът прави своята официална премиера и в България. Моделът дебютира за първи път в историята си със 7 места, а на третия ред седалки пространството е много по-голямо. Мястото за краката на пода е цели 864 мм, което позволява възрастен човек да пътува спокойно дори и на дълги разстояния. Както и досега, Range Rover се предлага в два варианта на междуосие – стандартна и удължена база. Освен със 7 места новият Range Rover е наличен в още две конфигурации на седалките – с 4 или 5 места в зависимост от бизнес класа.

Нивата на оборудване са 4 – SE, HSE и върховите изпълнение Autobiography и First Edition. По отношение на двигателите, Range Rover е наличен с 3.0-литров дизелов двигател с избор от мощност между 249, 300 и 350 к.с. „Императорът“ се предлага и с 3.0-литров бензинов агрегат с 400 к.с. Всички те са с MHEV, които разполагат с 48 волтов суперчарджър и 48 волтова литиево-йонна батерия за съхранение на енергията. Специално внимание заслужава и V8 мотора - 4.4-литра вариант със спиращите дъха 530 к.с. и 750Нм въртящ момент, с които автомобилът ускорява от 0-100 км/ч за едва 4,6 секунди.

Новият Range Rover се предлага и с два хибридни мотора с мощности от 440 и 510 конски сили, като с тях само на електричество автомобилът може да измине до 113 километра. Автомобилът е един от малкото PHEV, които предлагат възможност за бързо зареждане с мощност 50 kW DC. Той може да се зареди до 80% за по-малко от час, което го прави един от най-бързо зареждащите се plug-in хибриди. През 2024 г. Range Rover ще се предлага и с изцяло електрически двигател.

Новият Range Rover е първият модел на Land Rover, който използва новата архитектура на шасито MLA Flex. Тя е изградена 80% от алуминий. В резултат на това новата конструкция на шасито е невероятно лека за автомобил с неговите размери, проходимост и твърдост. Основната особеност на новата платформа е многозвенното (5-точково) задно окачване, което позволява завиване на задните колела. Това се използва за първи път при модел на Land Rover, като е комбинирано с активни стабилизатори с електрическо управление (досега те бяха хидравлични). 

Изключително внимание заслужава и новата Dynamic Response Pro системата. Тя представлява бързодействаща електронна система за контрол на накланянето. Модерната технология работи посредством нова активна 48-волтова електронна система за контрол на накланянето, която е много по-бърза и по-ефективна от хидравлична система. Тя генерира до 1400 Нм въртящ момент за контрол на страничните движения на шасито, допринасяйки за върховата стабилност на новия Range Rover на пътя и извън него. Впечатляващ е и режимът за газене до 900 мм във вода.

Интелигентната трансмисия със задвижване на всички колела (iAWD) се управлява от технологията Интелигентна динамика на задвижване (IDD) на Land Rover, която следи нивата на сцепление и действията на водача 100 пъти в секунда, за да предвиди разпределението на въртящия момент между предната и задната ос с цел оптимална тяга на пътя и извън него.

Terrain Response 2 системата включва режими Автоматичен режим, Трева, Сняг, Пясък, Скали или Газене във вода. Автоматичният режим открива, избира и прилага най-подходящата настройка за терена по всяко време.

Новият Range Rover се предлага с усъвършенствани дигитални LED фарове с висока разделителна способност, които осигуряват обхват на лъча до 500 м.

Новият Range Rover залага на усъвършенстваната отличена с множество награди информационно-развлекателна система Pivi Pro на Land Rover от ново поколение. Тя функционира в хармония с 13,1-инчов сензорен екран и 13,7-инчов интерактивен дисплей на водача. Работи със SIM карта и е най-бързата и интуитивна система в автомобилната индустрия. Пътниците отзад могат да се наслаждават на нова Развлекателна система посредством 11,4-инчови регулируеми HD сензорни екрани, монтирани на гърбовете на предните седалки.