fbpx Откриха индустриален парк за термични принтери в Ботевград | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Откриха индустриален парк за термични принтери в Ботевград

Днес беше открит APS Industrial Park– най-мащабната база за производство на термични принтери в Югоизточна Европа. Инвестицията в завода е на стойност 3 000 000 евро осигурени от APS Group/Advanced Printing Systems – един от най-големите производители на термични принтери в света. Индустриалният парк, който се намира в Ботевград, е единствената производствена база на компанията и ще произвежда над 6 000 000 принтера годишно, предназначени за износ в цял свят. На откриването присъстваха двамата съсобственици на APS Group, Паоло Визентини и Дени Монтагутели.

Първата производствена база е открита в България през 2004 година. Преди години производството на компанията е било в Италия и Китай, но от 2012 година изцяло се премества в България.

„APS Industrial Park е един от мащабните проекти на компанията. APS е иновативна пан-Европейска компания с над 25 патента в проектирането и производството на термични принтери. Вече няколко години производството ни е локализирано в България. Убедихме се, че тук има отлични специалисти и благоприятна бизнес среда. Това определи решението ни да продължим с инвестициите си, да разширим производствената база и да построим технологичния парк тук“, коментираха собствениците.

В APS Industrial Park ще бъдат открити нови 150 работни места и заедно със сега заетите, в българското представителство на компанията общо ще работят над 300 души. Производствената база е разположена на площ от 17 000 кв.м.

Приложението на термичните принтери е в широк диапазон – POS терминали, касови апарати, терминали за кредитни карти, везни за теглене, тахографи, таксиметри, системи за паркиране, медицинско оборудване и др. Компанията е основен доставчик на Continental, Stoneridge, KFI Trading, Data Modul и др.