fbpx Открихме шести сезон на проекта "Мениджърите споделят" с нетуъркинг среща | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Мениджърите споделят, сезон 6, част 8

Открихме шести сезон на проекта "Мениджърите споделят" с нетуъркинг среща

Шести сезон на проекта ни „Мениджърите споделят” започна с пролетна нетуъркинг мениджърска среща. Наши гости бяха собственици и мениджъри на компании от различни бизнеси, както винаги досега. Спазвайки традицията да откриваме и предлагаме приятна атмосфера, този път място на срещата беше изключително изисканият столичния шоурум на премиум мебелите Garant. В неформалната обстановка гостите обмениха мнения по отношение на лидерството и мениджмънта, контакти, чаша питие.

 

Екипът ни вече започна работа по подготовката на шести Алманах на успешните бизнес казуси 2020 и много от гостите в срещата ще бъдат част него. Те ще споделят своя лидерски опит, ще разкажат кои са правилата на успешния бизнес, ще споделят откровени истории за възход и спадане, ще разкажат истински казуси от живота на компаниите, които ръководят. Сред гостите бяха Мирослав Цаков - собственик на „Пакин” ЕООД, арх. Светослав Спасов, Ивайло Тиманов – изп. директор на Каолин ЕАД, Наталия Футекова - управляващ партньор на erp.bg, Вяра Георгиева – собственик на FEDE fashion studio, Галя Нифору – изп. директор на Балкански винен фестивал и конкурс, адв. Христо Ботев, Любомир Гетов – собственик на консултантска къща Анадър Пойнт Адвайзърс, Иво Борисов – съдружник в агенция за езикови обучения и пътувания Orange, Стефан Николов – управител на технологичната компания Ай Ти Си Консулт ЕООД , Катя Димитрова – собственик на собственик и управляващ партньор на "Интерпартнерс", Цветомир Душков – собственик на Eником, Каре и Garant, както и др.

 

Радваме се, че проектът ни „Мениджърите споделят” вече шеста година върви успешно напред и вече можем да кажем, че сме създали своеобразен клуб на успешни лидери и собственици на различни бизнеси”, сподели главният редактор на списанието Ина Георгиева. „В бизнеса, освен много труд, е важно да имаш и приятели, хора, на които да се опреш, с които да се посъветваш, с които дори да свериш часовника. Затова през тази година организираме няколко неформални срещи, на които именно да дадем възможност в свободен разговор след работно време да коментираме актуални теми. Домакини ще са различни компании и лидери, които ще ни насочат към размисли, за които понякога забързани в делника, нямаме време да се задълбочим. Заедно с това на страниците на Алманах 2020, който ще бъде приключен в края на годината и представен официално в първите дни на януари 2020, ще можем да четем отново истински вдъхновяващи истории на хора от бизнеса, които много лично и откровено споделят своя път”, довърши Георгиева.

 

Партньор на срещата бяха автомобилите Volkswagen, а гост на срещата беше и Владимир Тодоров, доктор по маркетинг и мениджър маркетинг Volkswagen леки автомобили и дигитален маркетинг. Той провокира дискусия и коментари сред гостите, след като представи тенденциите в развитието на автомобилите, мобилността, автономните коли, милениалите и техните потребителски навици, които променят индустриите. Ето какво сподели той:

 

"Тенденциите за развитието на маркетинга на нови автомобили в следващите десетилетия стоят в основите на иновациите в няколко индустрии, които си взаимодействат и съюзяват. Бързото развитие на технологиите, интернетът на нещата, политиките за запазване на околната среда и промяната на потребителското поведение и нагласи, водят до разработването на нов вид продукти – автономни автомобили, електрически автомобили, по-умни, по-безопасни, щадящи околната среда, по-свързани, по-интегрирани във вече свързани екосистеми между индустриите и бизнесите. Новите тенденции революционизират начина, по който автомобилната индустрия се адаптира и отговаря на променящото се потребителско поведение, като основна роля изиграват милениалите и техните потребителски навици.

Бързото развитие осигурява нов начин на персонална мобилност за всички, нов тип притежание на автомобил, тъй като свързаността и автономността променят из основи автомобилния бранш. Създава се нова сложна, взаимосвързана система от инфраструктурни комуникации, технологии, производства и услуги, която е достатъчно гъвкава, динамична и ефективна, за да осигури устойчива и природосъобразна мобилност в променящия се свят.

В тази връзка компаниите правят сериозно обновление на традиционния 4P микс, дигитализират, използват технологията и осигуряват на поколение Y желаната мобилност, до превръщането изцяло на автомобилите в смарт устройства, в услуга и медия, които ще доставят нови преживявания и потребителски опит.
Автономността ще спомогне много и за оптимизацията на доставките с тежкотоварните автомобили.

Наред с предимствата, които автономните електрически свързани споделени автомобили носят, има и недостатъци. Те се изразяват най-вече по отношение на изчезването на множество професии, които в момента са пряко ангажирани с конвенционалните автомобили. Разбира се предстоят да бъдат решени редица въпроси свързани със сигурността и външната намеса в софтуера на подобно свързано устройство, както и чисто дали можем да се доверим напълно на технологията.
Очакванията са, че от около 2060 до 2080 г., автомобилният парк ще бъде вече изцяло трансформиран в автономен електрически
."

 

Любезен домакин на срещата бе Group е немският премиум бранд GARANT, обединяващ над 700 водещи международни компании в сектора на обзавеждането. Шоурумите на GARANT Home Design съчетават съвременния модерен дизайн с висококачествена изработка на мебели в Германия, Европа и други топ столици по цял свят.

 

За доброто настроение допринесе и освежаващият френски аперитив Lillet, който професионален барман съчета в приятни коктейли с плодови вкусове

   

 

                

снимки: Хайлайф