fbpx Откриха селскостопанското изложение в Добрич | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Откриха селскостопанското изложение в Добрич

Днес бе открито XX-тото юбилейно международно изложение „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич от Министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. На изложението, което ще продължи до 1 септември, участват 152 фирми и организации от страната и чужбина. Сред тях са традиционни участници, научни институти, като 20% от тях за първи път се представят на изложението. Участват браншови организации, търговци на товарни и леки автомобили, търговци на земеделска техника и аксесоари към тях /гуми, масла/, специализирана литература и др. Директно участват фирми от Австрия, Украйна, Сърбия, Турция.

С информационен щанд присъстват Европейската комисия, Министерство на земеделието и храните - Дирекция „Развитие на селските райони” и Държавен фонд "Земеделие" – Разплащателна агенция, Национална асоциация на зърнопроизводителите и Българско дружество за защита на птиците (БДЗП).

На кръгла маса ще бъдат дискутирани „Възможности за развитие на земеделието в България при Обща селскостопанска политика 2014 – 2020 г.“ Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), в партньорство с клуб за деца и родители Усмивки, организира игри и занимания за деца и родители под надслов "Опознай птиците на Добруджа. С много игри и забавления гостите на празника ще имат възможността да опознаят птиците на Добруджа. На официална церемония ще бъдат връчени наградите на Добрички панаир АД за Български производител и Търговско представителство.