fbpx Отличиха автобояджии от първия конкурс организиран от BMW Group България и GLASURIT | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отличиха автобояджии от първия конкурс организиран от BMW Group България и GLASURIT

Инициативата BMW & GLASURIT PAINTERS TALENTS се организира за първи път от BMW България в партньорство с Лазурит 94, официалният вносител на Glasurit, но има амбицията да се превърне в ежегоден стимул за оспорвано съревнование между най-добрите „авто-художници“.

В конкурса се включиха автобояджии - служители в 5 сертифицирани BMW авторепаратурни центрове – Ауто Бавария (София), М  Кар София, Дару Кар (София), М  Кар Пловдив, М  Кар Варна. Задачата за всеки от участниците е да изработи и представи собствен дизайн за странично огледало - гръб на автомобил BMW или MINI по избор. Участниците имат пълна свобода в творчеството и в дизайна, като единственото условие към тях е да използват авторепаратурни продукти и технология на марката Glasurit, с която е сертифициран доставчик на  BMW центровете.

11 бояджии влязоха в конкурентната битка за първите места. Най-добрите работи бяха оценени по три критерия – дизайн, креативност и качество на изпълнението от жури, включващо представители на BMW България и Лазурит 94. Крайното класиране се оформи и след гласуване, в което участваха и самите участници и представители на медиите.

Представените авторските мостри смело разчупват традиционните представи за комбиниране, форми и мултиефекти в авто – цветовете. Те демонстрират не само творческия подход на участниците към избрания детайл, но и майсторството им в прилагането на последните технологиите за авторепаратура на Glasurit.

 

Изборът на финалистите се проведе на 9 октомври, като домакин бе Лазурит 94. Церемонията събра всички участници в BMW & GLASURIT PAINTERS TALENTS ‘ 2018, които на място разкриха историята на изработката – точният избор на дизайн и правилната технология. Оспорването състезание определи следните победители:

I място: Андрей Андреев, М Кар София – с проект „Билярдна топка“ върху гръб на огледало на MINI. Той заслужи победата със сложност и прецизност на изработката, отлична презентация на творческата концепция, както и връзка с марката MINI.

II място: Ивайло Стоянов, М Кар Варна – с проект „Шевица“ върху гръб на огледало на BMW

III място: Емил Спасов, Ауто Бавария - с проект върху гръб на огледало на BMW

III място: Лъчезар Кръстев, М Кар София - с проект „Годишни пръстени“ върху гръб на огледало на MINI

Четиримата номинирани си тръгнаха с впечатляващи награди, предоставени от BMW България и Лазурит 94: BMW велосипед за първо място, пистолет SATAjet® 5000 за второ и аерограф SATA за трето място.