fbpx Спортното Mercedes-AMG GT Coupe дебютира на българския пазар | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Спортното Mercedes-AMG GT Coupe дебютира на българския пазар

Дългоочакваното второ поколение на Mercedes-AMG GT Coupé е вече тук. Новият топмодел в гамата на Mercedes-AMG може да бъде видян в шоурумите на Силвър Стар, генерален дистрибутор на марката на България. Автомобилът съчетава изключително динамични характеристики на шофиране със завидна приложимост и за ежедневните пътувания.

Екстериорът носи еволюцията на един модерен, емблематичен дизайн на спортен автомобил, а дизайнът на интериора е съчетание между хипер аналогова геометрия и дигитален свят.

Високотехнологични компоненти като окачването AMG ACTIVE RIDE CONTROL с полуактивна стабилизация срещу преобръщане, серийната завиваща задна ос и активната аеродинамика изострят активния профил на шофиране. Спортното купе за първи път пренася мощността си на пътя и с напълно променливото задвижване на всички колела AMG Performance 4MATIC+, което е серийно за модела. В комбинация с 4,0-литровия V8 битурбо двигател на AMG, произведен изцяло на ръка съгласно принципа "One Man, One Engine", това води до изключителни изживявания на пътя.

Ексклузивната архитектура на спортен автомобил AMG със сложна композитна алуминиева структура на каросерията позволява автомобилът да бъде конфигуриран като 2+2 места. За спортен автомобил от този клас това означава просторен интериор за пътниците и достатъчно място за техния багаж. Като пета самостоятелна моделна серия след SLS, първото поколение на GT с две врати, GT Coupé с 4 врати и SL, новият Mercedes-AMG GT Coupé отново демонстрира високия технологичен опит на развойния екип от Афалтербах.

Автомобилът се предлага като AMG GT 63 4MATIC+ Coupé (комбиниран разход на гориво: 14,1 л/100 км (WLTP), комбинирани емисии на CO₂: 319 г/км (WLTP) с мощност 430 kW (585 к.с.) и като AMG GT 55 4MATIC+ Coupé (комбиниран разход на гориво: 14,1 л/100 км (WLTP), комбинирани емисии на CO₂: 319 г/км (WLTP) с 350 kW (476 к.с.)