fbpx Отличиха Start-Up компании | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отличиха Start-Up компании

Приключи националния кръг на международната предприемаческа надпревара за стартиращи компании Get In The Ring. Пред погледите на над 170 души и 3-членното жури, състоящо се от Уолтър Ривера (с богат опит в обучението и консултирането на множество стартиращи компании в САЩ и Европа, представител на Fiedler Capital, Генерален партньор на събитието), Христо Тенчев (изпълнителен директор и основател на XS-Software, eдин от основателите на Софтуерния Университет, част от престижната класация на сп. Forbes "30 под 30") и Влади Русев (предприемач със специализация във финансовото и административното управление на ИТ и комуникационни компании) start-up компаниите се впуснаха в зрелищна битка, която предостави на вниманието на публиката букет от уникални по рода си бизнес концепции с разнообразен обхват на дейност и технологии – от решения в здравния сектор до авангардни решения за дома и онлайн сигурността.

Форматът на надпреварата подложи екипите на времевото изпитание да представят идеите си в скромен интервал от време, в който да покрият фундаменталните компоненти от бизнес модела си, убеждавайки публиката и най-вече журито в потенциала на идеята си както от иновативна, така и от пазарна гледна точка. За участниците обаче това далеч не се оказа сложна задача – дотолкова, че представянето им породи сериозно объркване сред членовете на журито в процеса на взимане на решение за избора на краен победител, докато публиката бе оставена да плава в дълбините на екстаза в очакване на крайното „съдийско” отсъждане.

За победител бе обявена компанията Stepsss с млад екип със социалната кауза да промени облика на най-практикувания спорт сред физически активните хора – бягането. Идеята им се основава на разработката на универсални високотехнологични стелки за обувки с вградени датчици, които прехвърлят безжично данни към смартфона на потребителите (допълнено и от онлайн база данни), които впоследствие се обработват и изграждат профил на натоварването и мониторинг на бягането, включващ подробна статистика и оптимизационни решения за подобряване на техниката на движение с цел превръщането на този спорт в безболезнено удоволствие, решавайки проблема на множеството хора, които често се сблъскват с травми и контузии поради недостатъчната им информираност за коректните „технически” практики в този спорт.