fbpx Отличия в деня на хранителната индустрия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отличия в деня на хранителната индустрия

Отличия в деня на хранителната индустрия

 Всяка година Съюза по хранителна промишленост отбелязва Деня на хранителната индустрия – 29 ноември – като отличава висококачествените български хранителни продукти. Тази година празникът бе съпроводен от научно-практическа конференция с международно участие на тема производствените, търговските и социалните предизвикателства пред сектора в съвременните условия. В нея взеха участие над 300 представители на всички браншове от ХВП, ръководители на големи фирми в отрасъла, специалисти и научни работници, експерти от Министерство на земеделието и храните, Министерство на икономиката и др.

Сиренето „Сердика”, луканка „Орехите” и македонска наденица „Леки” получиха отличия на Съюза по хранителна промишленост за най-добри български продукти.
Лидер сред млечните продукти е сиренето „Сердика”. То се произвежда от 100% краве мляко по традиционна рецепта без консерванти, подобрители и растителни мазнини. Релефното лого „Сердика” върху всяка бучка гарантира високото качество на продукта.
Популярната като еталон за качество на сурово-сушените български продукти добруджанска луканка „Орехите” се произвежда по стар български обичай от внимателно подбрано свинско и говеждо месо в съчетание с перфектна селекция от подправки. Македонската наденица „Леки” е най-предпочитана от потребителите. Тя се произвежда по оригинална рецепта от свинско и говеждо месо и традиционни за продукта подправки. Вече се предлага в нова свежа опаковка.
 

Facebook коментари