fbpx Пазаруването на място остава предпочитано | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пазаруването на място остава предпочитано

Въпреки високата посещаемост на Интернет сайтове преди покупка, само 3,9% от лицата са направили окончателната си покупка онлайн, сочи проучване на компанията за матраци Spring. 41% процента от потребителите са склонни да вземат решение за вида и марката в интернет, но това не е достатъчно за да извършат самата покупка дистанционно.
Традиционните места за пазаруване, каквито са мебелните и специализираните магазини остават предпочитани. Потребителите използват интернет сайтовете по-скоро за получаване на информация, но не възприемат все още този канал като подходящ за покупка. Една от причините за това е и методът на плащане – най-голяма част от анкетираните предпочитат да платят на място и в брой – 63,8%. Покупка на изплащане избират 15,4% и не-повече от 3,9% са склонни да извършат плащането през интернет.
„На пръв поглед парадоксално звучат данните от европейски проучвания, според които закупилите матраци през интернет са от 10 до 15% по-доволни от покупката си от тези, които са избрали на място. Всъщност това е закономерност и тя се дължи на факта, че тези, които пазаруват он-лайн по правило правят повече проучвания и се информират за спецификите на продуктите, които купуват. Тоест ключът към удовлетворението от покупката не е непременно пробването, а информираността за технологиите и спецификата “ – коментира Евгени Генчев, управител на поръчителя на изследването.