fbpx Пием по-малко безалкохолни напитки | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пием по-малко безалкохолни напитки

Пием по-малко безалкохолни напитки

За първото тримесечие на 2012 г. пазарът на безалкохолни напитки продължава да се свива. Консумацията на газирани напитки е намаляла с над 10% спрямо последните три месеца на 2011 г. Спрямо същия период пазарът на кола напитки се е свил с над 9%. В сегмента на нектарите спадът за първото тримесечие на 2012 г. спрямо последното на 2011 г. възлиза на близо 14%. Въпреки това, определени сегменти от категорията на негазираните напитки отчитат растеж в продадените обеми за периода – като тихите напитки, които са отбелязали ръст от близо 13%. Като цяло негазираните напитки са отбелязали ръст в потреблението от над 22% за първите три месеца на годината. (всички цитирани данни са от проучвания на Nielsen)

 

„Въпреки сериозния спад на пазара в последните няколко години, нашият пазарен дял расте. Запазихме позицията на Prisun на пазарен лидер сред тихите негазирани напитки. Искаме да подкрепим тази тенденция с нови инвестиции в реклама и маркетинг, и налагане на нови продукти на пазара. Вярваме, че въпреки трудната пазарна среда можем да продължим възходящото си развитие и през 2012 г.”, казва Тамир Шабат, изпълнителен директор на Куадрант Бевъриджис, компанията която бутилира продуктите на PepsiCo, Pеpsi Lipton International и Gat Foods за България.

През този месец Куадрант Бевъриджис ще върне на българския пазар най-известната спортна напитка в света – Gatorade. Продуктът, разработен през далечната 1965 г., е с легендарен статут в световния спорт, а негови рекламни лица са някои от най-известните и успешни спортисти на планетата.
През май на пазара ще се появят още четири нови продукта на компанията. Студеният чай Lipton ще бъде представен с нов вкус – малина, който обогатява допълнително портфолиото на марката от лимон, праскова и зелен чай.

Facebook коментари