fbpx Пирин Голф откри 10-тия си юбилеен голф сезон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пирин Голф откри 10-тия си юбилеен голф сезон

 

С празничен турнир, рекорден брой участници, много слънце и страхотно настроение, Пирин Голф и Кънтри Клуб отпразнува своя 10-ти рожден ден. Празничното събитие привлече 131 голф участника, които се състезаваха за голямата награда – едноседмична почивка за двама в ексклузивния комплекс Chervó Golf Hotel & SPA Resort San Vigilio, Италия.
Участниците се състезаваха в индивидуално състезание, разделени в 2 дивизии, спрямо хендикапа им. Всички голфъри участваха и в общо грос класиране, за голямата награда на турнира, предоставена от дългогодишните партньори на Пирин Голф и Кънтри Клуб – Chervó. Марката е производител на висок клас голф и ежедневно облекло и присъства в про шопа на голф клуба почти от самото му отваряне.

 

Голямата наградата, която бе определена за общото грос класиране включва едноседмична почивка за двама в комплекс Chervó Golf Hotel & SPA Resort San Vigilio с комплимент от 2 голф игри на едно от игрищата в комплекса. След успорвана битка, само с точка повече от втория и третия в класирането,  с 34 грос Стейбълфорд точки, наградата грабна младата надежда на Българския национален отбор по голф – 19-годишния Димитър Савов.

В нетното класиране в дивизия А, с резултат от 70 нетни удара, първи се класира Живко Тенев. Той бе награден с едногодишно членство „Пълен абонамент” в Пирин Голф и Кънтри Клуб и специално изработен за случая трофей. На второ място, само с удар повече (71)се нареди Стефан Кралчев, следван от Андрю Пийч с 74. Наредилите се на 2-ро и 3-то място в класирането, бяха наградени с трофеи и членства Pay&Play в клуба домакин.

В дивизия Б, първата награда, с 41 нетни Стейбълфорд точки, спечели Ива Вълканова, която през 2016 спечели и нетното класиране за юноши по време на Клубния шампионат на Пирин Голф и Кънтри Клуб. Второто място зае Бойко Ангелов, с резултат от 37 нетни точки, следван от Хранислав Коджахристов с 35 точки.
Всички победители благодариха на екипа и ръководството на Пирин Голф и Кънтри Клуб, за отличното състояние на игрището и перфектната организация. Всички си пожелаха и още много успехи за предстоящия голф сезон.

 

Денят не мина и без традиционните специални награди – Най-дълъг първоначален удар на 11-та дупка и Най-близо до пин позицията на 15-та дупка. Най-дълъг удар на определената дупка направи шампиона в грос класирането – Димитър Савов, чиято топка се приземи след полет от 290  метра. Най-близо до пин позицията на 15-та дупка, падна топката на Георги Чакъров, само на 199см от пин флага.