fbpx Похапването е предпочитано пред традиционното хранене | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Похапването е предпочитано пред традиционното хранене

За четвърта поредна година похапването (snacking) се определя като предпочитано пред традиционното хранене, но конусмацията на такив продукти става все по-осъзната. Това показва четвърти годишен доклад State of Snackin свързан с глобалните тенденции в похапването. 

Проучването показва, че консуматорите търсят продукти за похапване, които да отговарят на различните нужди и поводи в живота им. По-голямата част от анкетираните заявяват, че редовно похапват, за да се възнаградят (78%) и за да се почувстват комфортно (77%), включително преобладаващата част от милениалите - 85%, и по двете причини. Също така е подчертано значението на разпознаваемостта на марката, като 67% заявяват, че независимо от цената, те биха купили от любимите си марки продукти за похапване, макар и по-малко количество, но не и да изберат алтернативни.

Потребителите вземат осъзнато решение кога да похапнат, като 78% от тях съобщават, че отделят време, за да се насладят на продукта, който са избрали.

Много от тях също така съобразяват размера на порциите, като казват, че разпределят порциите, преди да ги хапнат (61%), и проверяват етикетите с хранителните стойности, преди да закупят продуктите (68%).

Продуктите за похапване са повод за приятни моменти и взаимодействие с други хора, като седем от всеки 10 души потвърждават, че "споделянето на продукт с някой е начин да покажеш любов".

63% от потребителите са съгласни, че продуктите с по-голямо въздействие върху околната среда трябва да струват повече, мнение, поддържано особено от милениалите (70%) и поколението Z (69%).

64% са склонни да платят повече за продукти, които са по-благоприятни за околната среда, а 65% биха платили повече за продукти с устойчиво произведени съставки.

Докладът проследява нагласите и поведението на хиляди консуматори (18+ години), анкетирани в 13 пазара (САЩ, Канада, Мексико, Бразилия, Франция, Германия, Великобритания, Русия, Китай, Индия, Индонезия, Австралия и Южна Африка).