fbpx Премиери от Audi | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Автосалон Франкфурт 2015

Премиери от Audi

На Международното автомобилно изложение във Франкфурт, Audi представя много различни нови продукти. Изцяло електрическият концептуален SUV Audi e-tron quattro отбелязва своята световна премиера. На изложението се представят също и моделите Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro* като plug-in хибрид с изцяло електрически пробег от 56 км и новото Audi A4 g-tron. Последното изразходва едва четири килограма природен газ на 100 км в стандартен цикъл. Общият пробег от до 950 км. В допълнение, новите Audi Q7 и Audi A4 предлагат широка гама от системи за асистенция за всички серийни автомобили. Те илюстрират предварителната фаза на автономното (пилотирано) шофиране.

Новото поколение Audi A4 впечатлява с балансирано и спортно излъчване, авангардни технологични решения в областта на инфоразвлекателните системи и изключително интелигентни системи за асистенция като адаптивен темпомат, включващ асистент за пътната обстановка. До 30 допълнителни системи подпомагат водачите. Моделът от среден клас постига отлични резултати и по отношение на параметрите за ефективност. A4 седан е изключително икономичен и има най-добрия в класа коефициент на обтекаемост Cd от 0.23. Цялостната концепция е допълнена от ефективни и леки двигатели като 2.0 TDI ultra със 110 кВт (150 к.с.). във версията седан. Този агрегат изразходва малко гориво (по европейския нормиран цикъл NEDC), едва 3.7 л/100 км и има емисии на CO2 на километър от 95 г. Напълно новият 2.0 TFSI ultra може да съперничи на своите дизелови събратя във всички области. Благодарение на иновативния горивен процес, бензиновият мотор с мощност от 190 к.с. изразходва едва 4.8 л/100 км. Това съответства на емисии на CO2 от 109 г/км.

Audi e-tron quattro предлага поглед към първият едросериен изцяло електрически модел, който ще пристигне на пазара през 2018 година. Той е базиран на второто поколение модулна надлъжна платформа, предлагаща значителна свобода по отношение на конфигурирането на задвижването и компановката. Конструкцията на спортния SUV е базирана в голяма степен на изискванията по отношение на аеродинамиката – с Cd стойност от 0.25, автомобилът е крайъгълен камък в SUV сегмента. Електрическото задвижване – с три електрически мотора с максимална мощност от до 370 кВт следва концепцията e-tron quattro. Литиево-йонната батерия в подовата конструкция на автомобила позволява над 500 км пробег и следователно пълна функционалност за ежедневието. Иновативните технически решения в областта на управлението и инфоразвлекателните системи също осигуряват високо ниво на удобство и комфорт. Концептуалният Audi e-tron quattro е оборудван също с технология за автономно (пилотирано) шофиране.

Q7 e-tron 3.0 TDI quattro е първият TDI plug-in хибрид с quattro задвижване от Audi. Със системна мощност от 275 кВт (373 к.с.), той ускорява от нула до 100 км/ч за 6.0 секунди. Разходът му на гориво по NEDC е 1.7 литра дизелово гориво на 100 км и може да изминава до 56 км само на електричество – тихо, динамично и с нулеви локални емисии.

В моделните линии на Q5 и A8, марката с четирите кръга представя нови върхови модели, които бележат пика на спортния дух всеки един сегмент. Audi SQ5 TDI plus* с дизелов двигател 3.0 TDI biturbo има мощност от 250 кВт (340 к.с.), а Audi S8 plus има мощност от 445 кВт (605 к.с.)