Приключи Еко Рали България

Приключи Еко Рали България 2016 приключи като привлече на старта си електромобили, хибриди и задвижвани с алтернативни горива машини.

След като се представиха най-добре в първия ден на Еко Рали България 2016, Снежина Коцева и Инеса Богданова с Nissan Leaf удържаха и крайната победа в класа на електромобилите. Дамите от отбора Future Energy се справиха най-точно с регулаторните тестове на надпреварата, като изпревариха отбора на Българската фотоволтаична асоциация с пилот Красимир Кирилов и навигатор Радостина Кирилова, също с Nissan Leaf. Семейство Кирилови пък, спечелиха наградата за най-икономично шофиране в специалния тест.

При хибридните автомобили триумфираха Марио Добрев и Маргита Динова с Opel Ampera, а при автомобилите с алтернативни горива (пропан-бутан и метан) с победата се поздрави сръбският екипаж Ивица Вукович – Карин Димич Карич с Peugeot 307CC LPG. В теста за най-икономично шофиране при газовите автомобили и хибридите, най-добре се справиха Марио Добрев и Маргита Динова.

Четвъртото издание на Еко Рали България се проведе по маршрут от София до Старосел и обратно, като в зависимост от класовете, участниците преминаха по маршрути през Мирково, Копривщица, Панагюрище и Пирдоп, по над 500 км трасе. В рамките на маршрута бяха включени над 100 км регулаторни тестове, играещи роля на специални етапи.


 

Моля коментирайте