fbpx Притежателите на визи за САЩ вече свободно пътуват и в Канада | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Притежателите на визи за САЩ вече свободно пътуват и в Канада

Пътешествията по вода с модерни пасажерски кораби продължават да стават все по-достъпни за туристите от България. С новите визови облекчения на Канада за българи от следващата 2016 година, световни топ дестинации като Аляска, Нова Англия/Източна Канада и Хавайските острови с тръгване или пристигане във Ванкувър стават все по-близки за нас. Единственото което е необходимо да направят притежателите на виза за САЩ е он-лайн регистрация в Електронната система за разрешение за пътуване на Канада (Electronic Travel Authorisation).

Самото вписване в Системата ще струва 7 Канадски долара и ще отнема едва няколко минути. Разрешението ще бъде получавано он-лайн също за няколко минути. Ще се изисква основна биометрична информация, както и копие на паспорта на пасажера. Всяко получено разрешение за пътуване в Канада ще бъде със срок на валидност 5 години.

Сезонът на круизите в Аляска е от месец май до месец септември. Добра възможност е в едно пътуване до там да се комбинират Аляска и Хавайските острови. По този начин в една ваканция са на лице от една страна ледници и глетчери, а от друга романтични плажове, полюшващи се палми и цялата хавайска култура от музика, танци и кухня.

Сезонът на круизите в Нова Англия, Квебек, Халифакс и Източна Канада традиционно е през пролетните, летните и есенните месеци, от април до октомври.