fbpx Топ експерти на конференцията за информационна сигурност | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Топ експерти на конференцията за информационна сигурност

Водеща глобална компания за пазарни проучвания, консултантски услуги и събития в областта на ИКТ- IDC, организира ежегодната си международна конференция за информационна сигурност „IDC IT Security Roadshow”. Събитието ще се проведе на 22 март в София и е част от серия конференции, провеждащи се в региона на Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка. То събира на едно място водещи експерти, анализатори, лидери от индустрията, ИТ професионалисти и крайни потребители, за да анализират последните тенденции и разработки в областта на информационната сигурност, да обменят опит и споделят добри практики.
Партньори на събитието в България са водещи системни интегратори и производители на решения за сигурност като Adacom, Printec Group, Verisign, Secunet, Stone Computers.

„ИТ сигурността винаги ще бъде област, в която трябва да инвестират всички организации, независимо от мащабите им, тъй като заплахите за сигурността никога няма да отминат. Предотвратяването на изтичането и загубата на данни става все по-сложно с промяната на начина, по който компаниите комуникират и правят бизнес по между си.” - казва Томас Вавра, директор софтуерни проучвания в IDC CEMA. „Това е реалността и бизнесът трябва да я разбере и приеме. За щастие, методите, които позволяват на компаниите да се справят със ситуацията, също се развиват. Променят се и начините, по които организациите подхождат към проблемите със сигурността, както и стратегиите за справяне с тях.”

„Според мен, бизнес светът се променя и от обикновен мониторинг на технологичния риск преминава към управление на корпоративния риск. В противен случай сме обречени.”- споделя специалния гост-лектор на конференцията Рамсес Гайего, CISM, CGEIT, CISSP, SCPM, CCSK, ITIL, COBIT(f), Six Sigma Black Belt сертифициран професионалист и член на ISACA.

Конференцията ще засегне и други горещи теми, като нормативните изисквания за информационна сигурност; създаване на доверие в ерата на „облачните” решения - нов прочит на заплахите; одит при изнасяне на управление на ИТ дейности извън организациите; предоставяне на достъп на трети страни до корпоративни информационни ресури; чести пропуски в защитата на уеб приложения и други.

Повече детайли на: www.idc-cema.com/events/itsecurity11bg