fbpx Pъст при наемането на строително оборудване | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Pъст при наемането на строително оборудване

Българската компания за строителна техника под наем Stroyrent отчита сериозен ръст при наемането на съоръжения и оборудване през последните месеци, в сравнение със същия период на 2016 година, съобщават от дружеството. То е един от водещите български доставчици на техника за строителни дейности и неговите разчети могат да бъдат показателни за развитието на сектора. За да отговорят на възходящата тенденция от компанията вече активно закупуват ново оборудване от чужбина.

Ръстът при някои категории оборудване е особено висок, като приходите от отдаване на строителни скелета например, през последните месеци са нараснали с 85%, в сравнение с миналогодишните данни. Компанията предлага множество различни видове фасадни, подпорни и други скелета. Нейни представители отчитат ръст и в повечето от останалите основни категории строително оборудване, включително вишки, едра механизация, контейнери огради и химически тоалетни .

„Сред основните причини за възходящата тенденция е стартирането на десетки нови строителни обекти. Голяма част от тях са създадени по програмите за саниране и обновяване на сгради, но не са малко и проектите за изграждане на нови жилищни и индустриални обекти“ - обяснява Ганимир Ганчев - управител, Stroyrent.

Друга открояваща се тенденция при скелетата е нарасналото търсене на фасадни скелета, които се използват с рекламна цел. Това важи най-вече за централните региони на големите градове, където има множество запитвания от рекламни агенции за скелета с цел  обособяване на позиции за външна реклама по фасадите на жилищни сгради.