fbpx Разширява се на достъпа на малките и средни фирми до обществените поръчки | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Разширява се на достъпа на малките и средни фирми до обществените поръчки

 

Проблеми свързани с търговския режим, подпомагането на българския износ, намаляването на административната тежест бяха коментирани по време на среща на Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България, на която присъства и вицепремиерът Даниела Бобева. ”В края на другата седмица ще сме готови и с първите режими и административни правила, които ще отпаднат и намалеят. Всеки месец ще готвим такъв пакет. Това е в съответствие с исканията на малкия и на средния бизнес”, каза вицепремиерът. Тема на разговор бяха още професионалното образование, приватизацията и следприватизационния контрол. Един от наболелите проблеми, който беше поставен  е и за взаимоотношенията на малкия и среден бизнес с големите търговски вериги. „Този въпрос предстои да бъде дискутиран”, каза на срещата Бобева. Облекчение вече има за малките и средни фирми при кандидатстване до обществени поръчки.

„Доволни сме, защото разговорът беше много ползотворен”, каза след срещата председателят на Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България Мариана Печеян. От клуба са изпратили предложения за промени на 12 закона, които според тях са най- важните за развитието на индустрията, за отварянето на външните пазари и за инвестициите. Наблегнахме на индустриализацията в държавата. Това е важно, за да тръгне България напред, да се увеличат приходите и да има разходи в социалната сфера, в образованието, в здравеопазването”, каза Печеян.