fbpx Започва изграждането на напълно нов горски път | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Започва изграждането на напълно нов горски път

Започва изграждането на напълно нов горски път

Земеделският министър направи първа копка за изграждането на горски автомобилен път между селата Ковачевица и Горно Дряново. „Това е първата голяма инвестиция в горска пътна мрежа в района от 15 години насам и е един от най-значимите проекти в програмата за развитие на Югозападното държавно предприятие за 2014 г.”, заяви министърът.

Пътят е с дължина близо 15 километра и осигурените средства за неговото изграждане са в размер на 4,9 млн. лева. През тази година на територията на Югозападното държавно предприятие е предвидено изграждането на 8 горски пътища с обща дължина над 54 км на стойност около 18 000 000 лева. Средствата се осигуряват от фонд "Инвестиции в горите".

Министър Греков подчерта, че с изграждането на новия горски път ще се разкрият работни места и ще се подпомогне изпълнението на лесовъдските дейности. По него ще могат да се движат и пожарни коли, за да се осигури бърза реакция при пожари в горските масиви. „През зимните месеци по този път ще се извозва и добитата дървесина, което ще доведе до по-ритмично снабдяване на населението и фирмите от дървообработващия бранш с дървен материал”, допълни министърът. 

facebook коментари