fbpx Рекорден брой разработки за мобилни приложения | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Рекорден брой разработки за мобилни приложения

Близо 130 души представиха 60 идеи за разработка на мобилни приложения по време на 54-часов StartUP Weekend. От тях с гласуване бяха селектирани 27-те най-добри проекта, a за 24 от тях бяха сформирани екипи и създадени разработки.
Първата награда на журито и специалната награда на VIVACOM бяха присъдени единодушно на приложението talkie. Това е платформа за Android и IOS, която помага на децата да научат чужд език посредством картинки и систематично повтаряне на думата – първо от страна на телефона, после от детето. Приложението беше създадено през изминалите две денонощия от екипа на Николай Василев (разработчик), Мая Банкова (дизайнер), Калин Цветков (разработчик) и Димитър Димитров (non-technical).

Приложението ще получи водещо място и банер позиция в най-популярния български Android маркет VIVA Apps, маркетингова и рекламна подкрепа от VIVACOM, предварителна инсталация чрез VIVA Apps в най-продаваните смартфони в мрежата на телекома възможности за билинг и и мобилен интернет за екипа за 1 година. Телекомът ще си партнира и с проекта, спечелил втора награда в конкурса - мултиплатформената игра Mathemania, която позволява на потребителите да се състезават и да сравнят познанията си по математика в реално време. Лидер на екипа за създаването на това приложение беше Дарин Маджаров, управител на образователната платформа “Уча.се“. Престижното трето място журито отреди на приложението ColorFit.me - търсачка за модни артикули по цветове.

StartUP Weekend е топ събитие в сферата на иновативното предприемачество, което се провeде за четвърти път в София като част от глобалната инициатива на всички световни технологични столици.