fbpx Рекорден брой разработки за мобилни приложения | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Рекорден брой разработки за мобилни приложения

Рекорден брой разработки за мобилни приложения

Близо 130 души представиха 60 идеи за разработка на мобилни приложения по време на 54-часов StartUP Weekend. От тях с гласуване бяха селектирани 27-те най-добри проекта, a за 24 от тях бяха сформирани екипи и създадени разработки.
Първата награда на журито и специалната награда на VIVACOM бяха присъдени единодушно на приложението talkie. Това е платформа за Android и IOS, която помага на децата да научат чужд език посредством картинки и систематично повтаряне на думата – първо от страна на телефона, после от детето. Приложението беше създадено през изминалите две денонощия от екипа на Николай Василев (разработчик), Мая Банкова (дизайнер), Калин Цветков (разработчик) и Димитър Димитров (non-technical).

Приложението ще получи водещо място и банер позиция в най-популярния български Android маркет VIVA Apps, маркетингова и рекламна подкрепа от VIVACOM, предварителна инсталация чрез VIVA Apps в най-продаваните смартфони в мрежата на телекома възможности за билинг и и мобилен интернет за екипа за 1 година. Телекомът ще си партнира и с проекта, спечелил втора награда в конкурса - мултиплатформената игра Mathemania, която позволява на потребителите да се състезават и да сравнят познанията си по математика в реално време. Лидер на екипа за създаването на това приложение беше Дарин Маджаров, управител на образователната платформа “Уча.се“. Престижното трето място журито отреди на приложението ColorFit.me - търсачка за модни артикули по цветове.

StartUP Weekend е топ събитие в сферата на иновативното предприемачество, което се провeде за четвърти път в София като част от глобалната инициатива на всички световни технологични столици.