fbpx Рибният бранш с предложение за промени в закона | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Рибният бранш с предложение за промени в закона

Рибният бранш с предложение за промени в закона

 За активна работа по промените в Закона за рибарството и аквакултурите и Оперативна програма “Рибарство” се договориха на изпълнителният директор на Агенцията по рибарство и аквакултури Пламен Захариев и представители на бранша. “Искам и се надявам, заедно да работим по основните проблеми в рибарството и да си сътрудничим в дейността, тъй като заедно можем да постигнем повече”, заяви Захариев. Той подчерта че пред Агенцията стои активна работа по промените в Закона за рибарството и аквакултурите, както и по Оперативна програма “Рибарство”.

По време на срещата бяха дискутирани предложения за промени в Закона за рибарството и аквакултурите, чието обществено обсъждане върви в момента, както и проблемите пред бенефициентите за кандидатстване по ОП “Рибарство”. Пламен Захариев заяви, че предстои преструктуриране на дейността в Дирекция “Европейски фонд за рибарство” с цел ускоряване на работата по ОП “Рибарство” и облекчаване условията и достъпа на бенефициентите до програмата.

Всеобщото мнение на участниците в срещата бе, че сектора не трябва да се неглижира от страна на институциите, както е било през последните години, а активно да си сътрудничат, тъй като има потенциал за развитие. Беше договорено да се провеждат редовни срещи между представителите от сектор “Рибарство” и ИАРА, за да се предприемат реални действия и решават конкретни и неотложни проблеми в бранша.